Χειμωνιάζει και η αίσθηση του κρύου μας κάνει όλο και πιο πολύ να κλεινόμαστε στο σπίτι. Τα συναισθήματα και το σκαμπανέβασμά τους, γίνονται εντονότερα. Όμως πώς θα σας φαινόταν, αν κάθε φορά που ένα σύννεφο εμφανιζόταν εσείς να χαμογελάτε; Στις βροχές να χορεύετε και στα σύννεφα να σκάτε χαμόγελα. Γιατί πολύ απλά μπορείτε να αλλάξετε τη διάθεσή σας!

Μην κλείνεστε στο σπίτι

Το γνωρίζω. Είναι κρύο, βαριέστε, θέλετε να ζεσταθείτε και να κοιμηθείτε… κι’ άλλο ή ξανά. Αυτό όμως σας κάνει να κλείνεστε στο σπίτι σας χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα. Εσείς και οι τοίχοι ένα πράμα. Ξυπνήστε, πηγαίνετε στη δουλειά και επιστρέψτε στο σπίτι γεμάτοι θετικές σκέψεις. Πηγαίνετε για καφέ σ’ ένα ζεστό καφεστιατόριο με τον υπολογιστή σας. Επισκεφτείτε μία φίλη σας ή πηγαίνετε με την οικογένειά σας για θέατρο ή κινηματογράφο.

Στα σύννεφα να σκάτε χαμόγελα!

Αν δεν σας το επιτρέπει ο καιρός…

Κάποιες φορές είναι αδύνατο να βγείτε έξω, λόγω καιρού ή λόγω γρίπης. Παρόλα αυτά δεν είναι αναγκαίο να κάθεστε στον καναπέ ή να ξαπλώνετε όλη τη μέρα. Βρείτε εναλλακτικές λύσεις απασχόλησης. Μόνοι ή με παρέα. Βάλτε μία ταινία, συντροφιά με το τζάκι και το ζεστό ρόφημά σας. Μαγειρέψτε, παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια. Μιλήστε και γελάστε και προπάντων μείνετε μακριά από τις ηλεκτρονικές σας συσκευές. Συνομιλήστε ανθρώπινα και πείτε τα νέα της μέρας.

Στα σύννεφα να σκάτε χαμόγελα!

Πολλές φορές αν πιστέψουμε στην αλλαγή, μπορεί να τα καταφέρουμε. Αρκεί να θέλουμε. Αν για παράδειγμα ο ήλιος ξεπρόβαλε το πρωί δειλά-δειλά και αργότερα τα σύννεφα έγιναν «βουνά» στον ουρανό, σκάστε δυο χαμόγελα. Μην ξεκινήσετε να βομβαρδίζετε τον εαυτό σας με «πάλι αυτός ο καιρός», «δε θα κάνουμε τίποτα πάλι». Εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση, αν πάει κάτι στραβό, να θεωρούμε ότι όλα τελείωσαν. Όχι. Η αλλαγή μπορεί να έρθει ακόμα και όταν έχει καταιγίδες. Φτάνει να πιστεύουμε σ’ αυτήν και να κάνουμε τις θετικές μας σκέψεις, πράξεις.

Στα σύννεφα να σκάτε χαμόγελα!

Σκάστε λοιπόν, άφθονα χαμόγελα στα σύννεφα.  Χορτάστε από βροχές και από το κρύο και γίνεται ένα με τα άτομά σας…για να ζεσταθείτε!  Άλλωστε δε λένε ότι το κρύο φέρνει πιο κοντα τους ανθρώπους;