Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας ωθούν σε διάφορες βλαβερές καταστάσεις και μια εξ αυτών είναι η κατεύθυνση σε συσσώρευση άγχους. Ωστόσο ο τρόπος προσέγγισης προσώπων και καταστάσεων μπορεί να σε βοηθήσει να απεμπλακείς από αυτό το… τρυπάκι.

Τρεις συνήθειες οι οποίες καλό θα ήταν να μπουν στο περιθώριο είναι οι εξής:

Απουσία προγράμματος

Όταν η ημέρα σου είναι δομημένη γύρω από τουλάχιστον ένα γεγονός, τότε έχεις την θέληση να την κατακτήσεις. Αυτό μπορεί να είναι κάτι μοναδικό και νέο όπως ένα ραντεβού ή μια συνέντευξη για δουλειά. Μπορεί όμως να είναι κάτι πιο απλό όπως το να παρακολουθήσεις το αγαπημένο σου πρόγραμμα ή να βρεθείς με την παρέα σου σε εξωτερικό χώρο. Αντιθέτως όταν τα πάντα είναι ρευστά, οδηγήσε με μαθηματική ακρίβεια σε συσσώρευση άγχους λόγω της αβεβαιότητας. Πηγή της ανησυχίας δεν είναι τίποτε άλλο από την έλλειψη σιγουριάς για το τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Καταπιέζεις ή δεν επεξεργάζεσαι τις σκέψεις σου

Αν βρεις τη μαγική συνταγή η οποία οδηγεί σε χαλιναγώγησει του μυαλού σου τότε έχεις κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Συχνά, το εξωτερικό περιβάλλον παραμένει σταθερό ωστόσο το βλέπεις να αλλάζει ανάλογα με τη διάθεσή σου. Διαφορετικά αντιμετωπίζεις ένα τηλεφώνημα από ένα συνάδελφο αν έχεις πονοκέφαλο και διαφορετικά αν μόλις έχεις λάβει ένα μήνυμα στο κινητό το οποίο ανέμενες. Η ουσία είναι ότι όταν αφήνεσαι έρμαιο των σκέψεών σου, είναι λογικό να κτίζεις τον πύργο της ανησυχίας. Όταν όμως βάζεις σε μια σειρά το τι βρίσκεται στο κεφάλι σου, έχεις την ηρεμία και τη ψυχραιμία να το διαχειριστείς.

Ελέγχεις συνεχόμενος το τηλέφωνό σου

Είναι από τις περιπτώσεις που η τεχνολογία δεν αποτελεί σύμμαχό σου. Όταν έχεις την ανάγκη να ελέγχεις ξανά και ξανά το κινητό σου, τότε δεν μπορείς να είσαι παρούσα. Η ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνει πρόσβαση σε έναν πλασματικό και ωραιοποιημένο κόσμο. Είναι λοιπόν επόμενο να ανησυχείς και να αγχώνεσαι για το γεγονός ότι δεν έχεις μονίμως ζωγραφισμένο στο πρόσωπό σου ένα χαμόγελο όπως και στις φωτογραφίες που βλέπεις. Η δε σύγκριση της καθημερινότητάς σου με μια φτιαχτή πραγματικότητα, σαφώς και επηρεάζει τη διάθεσή σου, οδηγώντας σε συσσώρευση άγχους.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.