Ο ενθουσιασμός για να ολοκληρώσεις ένα στόχο, πολλές φορές αναποδογυρίζει όλη τη διαδικασία. Και εν τέλει πρέπει να ξαναρχίσεις από την αρχή. Επειδή χάρηκες, επειδή δεν σκέφτηκες και τις δύο πλευρές του νομίσματος. Γιατί, ένιωσες ολοκληρωμένος μόνο με το ένα κομμάτι του στόχου. Και τελικά δεν ετοιμάστηκες καθόλου για το κάθε ενδεχόμενο που μπορεί να πρόκυπτε. Να θυμάσαι, τα βήματά σου να είναι πάντα αργά και σταθερά.

Να βλέπεις όλες τις οπτικές γωνίες

Μην μείνεις κολλημένος σ’ ένα κομμάτι του στόχου σου. Μελέτησε, ερεύνησε και κάνε αυτό που σκέφτεσαι πιο δυνατό και πιο ξεχωριστό. Βρες τι θα ήταν καλύτερο να κάνεις για να το εξελίξεις και μπες στη διαδικασία του ψάχνω, βρίσκω, πράττω.

Να βλέπεις όλες τις οπτικές γωνίες. Τι είναι λάθος, τι θα ήταν καλό να βελτιώσεις. Επιβράβευσε τον εαυτό σου στα εμφανή, πετυχημένα βήματά σου, αλλά ποτέ σου μην πληγώσεις τον εαυτό σου για κάτι που δεν πέτυχες.

Να’ σαι προετοιμασμένος για όλα. Ίσως δεν το πετύχεις σήμερα, πιθανόν να τα καταφέρεις αύριο. Φτάνει η αρχή να γίνει. Να λες «αύριο θα αρχίσω το πλάνο για τον επόμενο στόχο μου» και να το κάνεις. Άλλωστε, δεν λένε πως δεν είναι καλό να αφήνουμε πράγματα για το μετά;

Τα βήματά σου να είναι πάντα αργά και σταθερά

Τα βήματά σου να είναι πάντα αργά και σταθερά

Μην γκρινιάζεις ότι κουράστηκες και θες να ολοκληρωθεί ο στόχος σου. Άλλωστε εσύ αποφάσισες να κάνεις την αρχή. Γι’ αυτό οργανώσου και ξεκίνα το ταξίδι, στο όνειρό σου.

Κάνε αργά και σταθερά βήματα. Χωρίς να υπερηφανεύεσαι και να ενθουσιάζεσαι απότομα. Αυτά τα δύο, κάνουν το καλό, αλλά ταυτόχρονα και το κακό. Εκεί που θα στραβοπατήσεις, θα σου φανεί βουνό, γι’ αυτό καλύτερα να ξέρεις πού πατάς και πάνω από όλα για ποιο λόγο.

Μη σε φοβίζει ο χρόνος

Κάνε το χρόνο σύμμαχό σου και να προχωράς όπως προχωρά η ώρα. Αργά και σταθερά. Και εκεί που θα δεις ότι κάτι δεν πάει καλά, άλλαξε την μπαταρία, όπως ένα ρολόι. Συναρμολογήσου, βρες τα με τον εαυτό σου και βάλε ταχύτητα για να βάλεις ξανά μπρος.

Πίστεψε πως μπορείς, πως μπορείς να ανεβείς στην κορυφή του ονείρου σου. Να έχεις στο νου σου πάντα τις βαθιές ανάσες, στη λέξη-κλειδί υπομονή και όλα θα διαβούν όπως εσύ επιθυμείς. Είτε σήμερα, είτε αύριο.

Τα βήματά σου να είναι πάντα αργά και σταθερά

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.