Η ζωή είναι φάσεις. Καλές και κακές. Σε όλους μας έχει τύχει να είμαστε κακοδιάθετοι. Και για εκείνες τις στιγμές, όμως, υπάρχουν λύσεις. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να φτιάξετε τη διάθεσή σας, όταν είναι πεσμένη!

Τα βήματα για να φτιάξετε τη διάθεσή σας

*Εκμυστηρευθείτε σ’ ένα συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο, που μπορεί να σας καταλάβει, αυτό που αισθάνεστε και σας προβληματίζει. Θα φύγει ένα βάρος από πάνω σας και θα νιώσετε καλύτερα.

*Βάλτε μουσική. Όχι Μποφίλιου και Ζουγανέλη, ούτε Adele. Δεν είναι της στιγμής. Βάλτε 80s και 90s ή ροκιές.

*Κάντε ένα ζεστό μπάνιο διαρκείας για να χαλαρώσετε. Αν το κάνετε και μετά μουσικής, ακόμη καλύτερα!

Βγείτε έξω!

*Βγείτε από το σπίτι. Ο φρέσκος αέρας θα σας αναζωογονήσει. Πηγαίνετε βόλτα με έναν φίλο ή ακόμα και μόνος σας. Δείτε μια ταινία στο σινεμά, πηγαίνετε για ποτό, χαζέψτε τις βιτρίνες. Το να μένετε μέσα κλεισμένοι απλά επιδεινώνει την κατάσταση.

*Φάτε ένα καλό γεύμα. Απολαύστε κάθε μπουκιά και… ξεχαστείτε.

Οι τροφές που μας κάνουν ευτυχισμένους!

*Κάντε σεξ. Ναι, η ερωτική επαφή σας βοηθά να εκτονωθείτε, να ανανεωθείτε και ανεβάζει τη διάθεσή σας.

*Πηγαίνετε γυμναστήριο ή βγείτε έξω για περπάτημα. Θα εκτονωθείτε και θα αλλάξει η διάθεσή σας.

*Ζωγραφίστε. Εκφράστε τα συναισθήματά σας με σχέδια και χρώματα. Μια πολύ δημιουργική εκτόνωση.

Ταινία ή βιβλίο

*Αλλάξτε τη διακόσμηση στο σπίτι, κάντε ένα ξεσκαρτάρισμα στη ντουλάπα σας. Δεν αλλάζει μόνο η όψη του σπιτιού σας, αλλάζει και η διάθεσή σας.

Οδηγός ευτυχίας!

*Δείτε μια διασκεδαστική ταινία, είτε κάποια που θα δείτε για πρώτη φορά είτε κάποια που έχετε ξαναδεί και σας άρεσε. Αν σας κάνει να γελάσετε, θα ανέβει και η διάθεσή σας.

*Διαβάστε ένα αστείο βιβλίο. Αποφύγετε τα «βαριά» βιβλία που θα σας καταπλακώσουν περισσότερο. Σε τέτοιες στιγμές χρειάζεστε κάτι ανάλαφρο και διασκεδαστικό.

Happy woman traveler relax feel free with cherry blossoms or sakura flower tree on vacation

*Κάντε θετικές σκέψεις. Νιώστε ευγνώμονες γι’ αυτά που έχετε, ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα, όπως η οικογένεια, οι φίλοι ή η υγεία σας. Να θυμάστε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή.

*Κοιμηθείτε! Ένας πολύωρος ύπνος θα σας ηρεμήσει και θα σας χαλαρώσει. Πριν αποκοιμηθείτε όμως, καθαρίστε εντελώς το μυαλό σας από καθετί δυσάρεστο και εστιάστε σε ευχάριστες σκέψεις και καταστάσεις.

Τα βήματα για να φτιάξετε τη διάθεσή σας

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.