Ανοιχτόμυαλος σύμφωνα με το λεξικό «Θησαυρός» του Χρήστου Γιοβάνη θα πει «αυτός που έχει μεγάλη αντίληψη, που είναι έξυπνος». Αυτός δηλαδή, ο ευφυής άνθρωπος και ο λογικός. Εκείνο το άτομο που μένει μακριά από στερεότυπα και αντιλήψεις. Είναι αυτός που είναι ανοικτός σε όλα. Τα θετικά του να είσαι ανοιχτόμυαλος, είναι αρκετά προπάντων όταν μιλάμε για θετικά μεταξύ αυτού και του διπλανού του.

Τα θετικά του να είσαι ανοιχτόμυαλος

Αναμφισβήτητα, ένας ανοιχτόμυαλος προσφέρει πολλά στον ίδιο του τον εαυτό αλλά και στους γύρω του. Πρώτα από όλα, πρωταγωνιστές στη ζωή του είναι η αποδοχή και η λογική. Δύο βασικές αρχές στη ζωή του κάθε ατόμου. Αποδέχεται όλους και τα πάντα και η λογική, του λέει να αγκαλιάζει νέες ιδέες και να δέχεται όλες τις απόψεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι σε κάθε του βήμα, μπαίνει πάντοτε στη θέση του άλλου και αργότερα πράττει.

Τα θετικά του να είσαι ανοιχτόμυαλος

Ανοιχτόμυαλος και περιπέτεια

Ένας ανοιχτόμυαλος έρχεται πάντα σε επαφή με ερωτήσεις, απαντήσεις, απορίες, θέλοντας να μάθει κι’ άλλα, κι’ άλλα! Η περιπέτεια είναι συνήθως ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τον ανοιχτόμυαλο άνθρωπο. Μαθαίνει να σηκώνεται μετά από κάθε ήττα και αναγνωρίζει από μόνος του την περιπέτεια, από την παγίδα. Ακόμα, βλέπει πάντοτε και τις δύο πλευρές του νομίσματος και ότι κρίνει αναγκαίο το σκαλίζει περισσότερο. Το σκαλίζει, θέλοντας να γνωρίσει κι’ άλλες πτυχές, μίας κατάστασης, για παράδειγμα.

Ανοιχτόμυαλος ίσον ονειροπόλος;

Τα θετικά του να είσαι ανοιχτόμυαλος, βοηθούν πολλές φορές και στην επιτυχία ενός στόχου και ονείρου. Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις. Αγκαλιάζοντας όλες τις προκλήσεις με ανοιχτό μυαλό, γεμίζεις ενέργεια και θάρρος για να συνεχίσεις αυτό που ονειρεύεσαι. Επίσης, το να έχεις ανοιχτό μυαλό σε βοηθά να κυνηγάς κάθε τι που σε κάνει να νιώθεις καλά. Έπειτα, κερδίζεις νέες εμπειρίες, γνωρίζεις νέο κόσμο και προπάντων έχεις τη δυνατότητα να μοιραστείς όμορφες μέρες με άλλα άτομα! Ένα φιλί, ένα χαιρετισμό, μία νέα άποψη και ένα άγνωστο χαμόγελο, το οποίο ίσως σε πάρει σε κόσμους μαγικούς.

Τα θετικά του να είσαι ανοιχτόμυαλος

Επαγγελματική ανέλιξη και «ανοιχτό μυαλό»

Το «ανοιχτό μυαλό», ωφελεί στο να εξελιχθείς και να πετύχεις στον επαγγελματικό σου τομέα. Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Οι εργοδότες θέλουν στην ομάδα τους άτομα με πολλές γνώσεις και νέες ιδέες. Δεν τους αρκεί να είσαι καλός στη δουλειά σου ή το να έχεις ένα πτυχίο με «άριστα». Προτιμάνε άτομα, τα οποία ξέρουν να ακούνε, να μιλάνε και να απαντάνε. Χρειάζονται ανθρώπους έξυπνους, λογικούς οι οποίοι θα αποδέχονται απόψεις και αιτιολογήσεις. Ταυτόχρονα όμως, επιθυμούν άτομα τα οποία μπορούν να προσφέρουν οι ίδιοι, νέες ιδέες στην επιχείρηση.

Τα θετικά του να είσαι ανοιχτόμυαλος

Τα θετικά του να είσαι ανοιχτόμυαλος λοιπόν, είναι αρκετά.  Δεν αρκεί μόνο να ακούς, αλλά και να μιλάς, να αιτιολογείς και να μαθαίνεις καθημερινά νέα πράγματα.  Έτσι, θα καταφέρεις να έχεις μία ζωή, γεμάτη εμπειρίες, όνειρα και χαμόγελα!

 

Μη ξεχνάτε να μας ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!