Ουδείς αλάνθαστος. Όλοι κάνουμε λάθη. Άλλωστε μέσα από τα σφάλματά μας αποκτούμε τις εμπειρίες και την γνώση που μας επιτρέπουν να επιτύχουμε. Αποτυχία δεν είναι να κάνεις λάθος. Είναι όταν κάνεις το ίδιο λάθος ξανά. Μερικοί άνθρωποι το βρίσκουν δύσκολο να παραδεχτούν ότι έκαναν ένα λάθος. Όμως, οι επιτυχημένοι άνθρωποι μαθαίνουν από αυτό και δεν το ξανακάνουν. Δείτε τα λάθη που δεν ξανακάνουν οι επιτυχημένοι.

Τα λάθη που δεν ξανακάνουν οι επιτυχημένοι

Τα επτά σημαντικότερα λάθη που οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν μια και μοναδική φορά:

Αγνοούν το ένστικτό τους

Μερικές φορές απλά αισθανόμαστε όταν κάτι δεν είναι σωστό, χωρίς να μπορούμε να εξηγήσουμε το γιατί.

Μπορεί να είναι πιο εύκολο μην δώσουμε σημασία σε αυτή την αίσθηση, αλλά οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν την αξία της διαίσθησής τους, και γνωρίζουν ότι δεν είναι καλό να αγνοείται.

Η διαίσθηση μας δίνει μια ευρύτερη αντίληψη του τι πραγματικά συμβαίνει και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις αποφάσεις.

Να προσπαθούν να του ευχαριστήσουν όλους

Όλοι μας επιδιώκουμε την έγκριση από τους άλλους και όλοι μας θέλουμε να είμαστε αρεστοί. Αλλά κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατον.

Ο καθένας μας έχει τη δική του γνώμη και μερικοί άνθρωποι δεν θα είναι ποτέ ευχαριστημένοι, όσο σκληρά και αν προσπαθήσεις. Έτσι, οι επιτυχημένοι άνθρωποι επικεντρώνονται σε συγκεκριμένους πελάτες τους και έχουν ξεκάθαρους στόχους.

 

Τα πέντε βήματα για να είστε ευτυχισμένοι στη δουλειά

 

Να κατηγορούν τους άλλους

Το να μην παίρνεις την ευθύνη για τα λάθη σου και να προσπαθείς να κατηγορήσεις τους άλλους είναι τρομερά καταστροφικό και για σένα αλλά και για τους γύρω σου. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι απολογούνται όταν θεωρούν ότι έκαναν λάθος και αυτό κερδίζει τον σεβασμό των γύρω τους.

Να λένε ψέματα

Είναι γνωστό πως η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική, αλλά μερικές φορές ακόμα και οι καλύτεροι άνθρωποι κάνουν λανθασμένες επιλογές. Το να λέει κανείς ψέματα βλάπτει την φήμη του και τίποτα δεν αξίζει τόσο έτσι ώστε να καταστρέψει τον σεβασμό και την αξιοπιστία προς το πρόσωπό του.

Να μην αλλάζουν γνώμη

Μπορεί η επιμονή να είναι σημαντική στην απόκτηση επιτυχίας, αλλά υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ της επιμονής και της ακαμψίας.

Η επιμονή θα σε βοηθήσει να επιτύχεις τους στόχους σου. Όμως, το να είσαι πεισματάρης και να αρνείσαι να αλλάξεις τη γνώμη σου ή να δεις την κατάσταση αντικειμενικά, ίσως σε οδηγήσει στην αποτυχία.

Να αποφασίζουν με βάση το συναίσθημα

Τα συναισθήματα μερικές φορές καταφέρνουν να παίρνουν το πάνω χέρι, ακόμα και αν στο πίσω μέρος του μυαλού μας αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε πίσω. Αρνητικά συναισθήματα όπως ζήλια, αμφιβολία και θυμός μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και τους πιο λογικούς ανθρώπους, θολώνοντας την κρίση τους.

Δεν κάνουν τις δύσκολες ερωτήσεις

Μερικές φορές αισθανόμαστε αμήχανα να ρωτάμε για την παραμικρή λεπτομέρεια, γιατί φοβόμαστε μήπως είμαστε αδιάκριτοι. Αλλά υπάρχουν στιγμές που πρέπει να κάνουμε τις δύσκολες ερωτήσεις, προκειμένου να πάρουμε τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε.

 

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.