Η τεχνολογία εφοδιάζει ακόμη και με τρόπους ώστε να «σκοτώνεις» χρόνο περιμένοντας στην ουρά για να τακτοποιήσεις μιαν προσωπική υπόθεση. Πάμπολλες εφαρμογές (applications) προσφέρονται ώστε να γεμίσεις τα κενά με το πάτημα κουμπιών, προσφέροντας παράλληλα και λίγη διασκέδαση. Παρόλ’ αυτά ουδεμία δεν συγκρίνεται με μιαν συνήθεια από τα παλιά η οποία δεν είναι άλλη από του να λύνεις σταυρόλεξα.

Τρία οφέλη τα οποία μπορείς να αποκομίσεις από αυτήν την απλή, οικονομική και διασκεδαστική συνήθεια είναι τα εξής:

Βελτιώνει το λεξιλόγιο

Προφανώς τα θεμέλια κάθε γλώσσας είναι οι λέξεις οι οποίες μπορείς να κτίσεις μέσω αυτής. Ίσως στα παιδικά σου χρόνια να μην ήσουν και ο καλύτερος μαθητής και κάποιες φορές νιώθεις άβολα όταν σε διορθώνουν κατά την έκφρασή σου. Κανένα πρόβλημα! Μέσω της επίλυσης σταυρόλεξων και ανακαλύπτεις νέες λέξεις και τις εντάσεις στην φαρέτρα σου και μάλιστα με ορθογραφικό τρόπο.

Μειώνει το άγχος

Η ενασχόληση με οποιανδήποτε δραστηριότητα η οποία απαιτεί την διέγερση του μυαλού, σε μεταφέρει έστω για λίγο μακριά από τις σκοτούρες. Λύνοντας ένα σταυρόλεξο συγκεντρώνεται στο στόχο και αφήνεις κατά μέρους αυτά που σε προβληματίζουν. Είναι μια υγιής, παραγωγική και φθηνή διαδικασία η οποία μπορεί να παρομοιαστεί με τον διαλογισμό. Μπλοκάροντας τους θορύβους από γύρω και δίνοντας έμφαση στο τι έχεις μπροστά σου, βοηθά στην χαλάρωση.

Θωρακίζει τον εγκέφαλο

Μελέτη η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα alzinfo.org αναφέρει ότι με το να λύνεις σταυρόλεξα ίσως μειώνεις τον κίνδυνο για εκδήλωση αλτσχάιμερ. Ο μεγάλος εχθρός των ατόμων σε προχωρημένη ηλικία είναι η άνοια η οποία επηρεάζει τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Το αλτσχάιμερ εντάσσεται στην κατηγορία αυτή από την οποίαν πάσχουν περίπου 44 εκατομμύρια άνθρωποι ανά το κόσμο. Κρατώντας το μυαλό σου σε εγρήγορση και έχοντας συνεχή πόθο για γνώση, το θωρακίζεις από τέτοιου είδους ασθένειες.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.