Μικροί, στο σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό, μαθαίναμε πως πρέπει να ακολουθήσουμε το επάγγελμα που μας αρέσει. Αλλά πόσοι από εμάς κάνουν τελικά κάτι που να τους ευχαριστεί; Πόσοι είναι ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους;

Αν δεν είσαι μέσα σ’ αυτούς που είναι ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους, αυτό το κείμενο σε ενδιαφέρει. Όχι (απαραίτητα) για να αλλάξεις δουλειά, αλλά για να είσαι καλά μ’ αυτή που έχεις. Ιδού τα πέντε βήματα για να είστε ευτυχισμένοι στη δουλειά…

Τα πέντε βήματα για να είστε ευτυχισμένοι στη δουλειά

Το σημαντικότερο βήμα

Μόνο με την εσωτερική γαλήνη θα σταματήσεις τη μάχη που δημιουργείς, θα χαμηλώσεις τα επίπεδα του στρες και θα πάρεις την ώθηση που χρειάζεται.

Πες στον εαυτό σου ότι μια χαρά τα έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα. Και τώρα είσαι έτοιμος για την επόμενη φάση της ζωής σου, γεμάτη εμπειρίες και αποφασιστικότητα.

Κάνε κάτι για σένα

Ξεκίνησε δραστηριότητες που σου αρέσουν και πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την καθημερινότητα σου. Να κάνεις πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι εσύ και ότι απολαμβάνεις τη ζωή σου.

Μη ζεις για να δουλεύεις μόνο. Αν αποκτήσεις χόμπι, θα αλλάξει η διάθεσή του. Και θα δεις και τη δουλειά σου με άλλο μάτι.

Τα βήματα προς την επιτυχία

Δοκίμασε τις θετικές επιβεβαιώσεις

Πες στον εαυτό σου, «έχω τον έλεγχο της ζωής μου» και «επιλέγω να είμαι ευτυχισμένος κάθε μέρα», οι σκέψεις σου έχουν απίστευτη δύναμη. Χρησιμοποίησέ τις προς όφελός σου και όχι εναντίον σου.

Ρώτησε τους φίλους σου σε τι πιστεύουν ότι είσαι πολύ καλός

Η ανατροφοδότηση που θα σου δώσουν μπορεί να σε εκπλήξει. Ακόμη κι αν πιστεύεις ότι είσαι καλός σ’ αυτό που κάνεις, η επιβεβαίωση θα σε ανεβάσει!

Βρες έναν ειδικό που μπορεί να σε βοηθήσει

Εμπιστεύσου τη διαδικασία που θα σε βοηθήσει να πάρεις νέες αποφάσεις και να κάνεις το άλμα. Να θυμάσαι πως το ταξίδι σου είναι ήδη λαμπρό και αρχίζει από εκεί που είσαι τώρα!

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.