Κάθε άνθρωπος ψάχνει την ευτυχία. Αυτή θα έπρεπε να ήταν η νούμερο ένα προτεραιότητά του. Η ευτυχία είναι μια κατάσταση την οποία ζούμε καθημερινά. Δεν έρχεται απλά και δεν τη συναντάμε στο τέλος του ταξιδιού. Είναι το ίδιο το ταξίδι. Και ίσως την ευτυχία να την έχεις ήδη. Καιρός να τη συνειδητοποιήσεις.

Κάνε αυτό για τις επόμενες 3 βδομάδες

Αν θες να συνειδητοποιήσεις πως είσαι και ευτυχισμένος και τυχερός, κάνε αυτό: Για κάθε μέρα για τις επόμενες 3 βδομάδες, να σκέφτεσαι 3 πράγματα για τα οποία είναι ευγνώμων. Πράγματα τα οποία εκτιμάς στη ζωή σου. Αυτά που ξέρεις πως είναι τυχερός που τα έχεις.

Αν επικεντρώνεσαι σε αυτά, τότε θα δεις πως είσαι ήδη στο σωστό μονοπάτι της ευτυχίας. Θα δεις πως την ευτυχία την έχεις ήδη. Οι 3 βδομάδες είναι συνήθως το χρονικό διάστημα που χρειάζεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να υιοθετήσει μια συνήθεια. Όταν συνηθίσει στην ευνγωμοσύνη σου για αυτά που έχεις ήδη, τότε θα αρχίσεις κι εσύ να νιώθεις και να συνειδητοποιείς την ευτυχία που έχεις.

Να είσαι ευγνώμων

Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τα βασικά αγαθά. Και σίγουρα δεν έχουν όλοι όσα έχεις κι εσύ. Ίσως πάλι αυτοί που έχουν όσα θέλεις, να μην είναι και οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο.

Αυτό συμβαίνει επειδή η ευτυχία έρχεται από μέσα μας. Δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι και που αντιδράς σε κάποια πράγματα, δείχνει και πόσο πολύ σέβεσαι την ίδια τη ζωή.

Αν κρατάς θετική στάση και χαμογελάς με όσα έχεις ήδη, θα δεις πως δεν θέλει πολλά ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος.

Να χαίρεσαι με όσα έχεις

Οπότε, για τις επόμενες μέρες φρόντιζε να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πόσο ευτυχισμένος και ευγνώμων είσαι για όσα έχεις ήδη. Αν δεν μπορείς να βρεις 3 πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις μια ευνγωμοσύνη, τότε δοκίμασε νέα πράγματα. Κι αν πάλι δεν μπορείς να ονομάσεις 3 πράγματα, τότε ίσως θα πρέπει να αλλάξεις λίγο τις προτεραιότητες που έχεις και τα όσα αναζητάς στη ζωή αυτή.

Επειδή, δεν μπορείς να ζητάς κάτι για να είσαι ευτυχισμένος. Δεν είναι αυτή η ευτυχία η πραγματική. Είναι η στάση ζωής που έχεις.  

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.


Maria Papadouri

Ονομάζομαι Μαρία Παπαδούρη και βοηθάω άτομα και εταιρίες να βελτιώσουν την online εικόνα τους με την χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Είμαι υπέρμαχος της θετικής συμπεριφοράς και πιστεύω πώς ακόμη και μια μικρή θετική μας πράξη, μπορεί να επηρεάζει θετικά έστω και μια στιγμή της ημέρας ενός ή περισσότερων άλλων συνανθρώπων μας.

Η θετική προσέγγιση ξεκινά πάντα από μέσα μας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη εξωτερικούς παράγοντες!

Προφίλ Συντάκτη

Privacy Preference Center