Η υψηλή αυτοεκτίμηση είναι αναντίρρητα πολύ σημαντική σε κάθε άνθρωπο, γιατί αυτή τον βοηθά να αντιπαρέρχεται των δυσκολιών και να ξεπερνά όσα εμπόδια εμφανίζονται μπροστά του. Πώς διακρίνουμε, όμως, αυτούς που έχουν αυτό το ισχυρό χαρακτηριστικό;

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση:

*Είναι αποτελεσματικοί. Αυτά τα άτομα είναι πάντα ανταγωνιστικά και δεν παρατούν ποτέ την προσπάθεια υλοποίησης ενός έργου, έτσι καταλήγουν να είναι αποτελεσματικοί.

*Γνωρίζουν ότι δεν μπορείς να δώσεις στους άλλους, αν δεν δίνεις πρώτα στον εαυτό σου. Έχουν, επομένως, τον εαυτό τους σε προτεραιότητα για να νιώθουν καλά και να μπορούν να προσφέρουν σε όσους αγαπούν.

*Δεν φοβούνται την κοινωνική επαφή. Δεν φοβούνται τις προσωπικές σχέσεις, αντίθετα τις αποζητούν, καθώς θέλουν να αλληλεπιδρούν με άλλα άτομα.

*Δεν ψάχνουν την επιβράβευση. Προτιμούν, αντίθετα, να υπερασπίζονται τον εαυτό τους, χωρίς να φοβούνται να εκφράσουν αυτά που νιώθουν και σκέφτονται, ακόμη κι αν αυτό δεν αρέσει στους άλλους. Λένε την αλήθεια χωρίς να προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια των άλλων.

*Είναι ηγέτες. Η υψηλή αυτοεκτίμηση αυξάνει τις ηγετικές ικανότητες των ανθρώπων. Όσο μεγαλύτερη είναι η αυτοεκτίμηση, τόσο πιο πολλές ηγετικές τάσεις έχει το άτομο.

*Δεν ψάχνουν εναγωνίως θαυμαστές. Δεν κυνηγούν τους… followers. Είναι ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους και δεν χρειάζονται like επιβεβαίωσης…

*Αναγνωρίζουν και τα προτερήματά τους και τις αδυναμίες τους. Βλέπουν τις αρετές τους, αλλά αναγνωρίζουν και πτυχές του χαρακτήρα τους που επιδέχονται βελτίωσης.

*Βοηθούν και τους ανθρώπους που αγαπούν να πιστέψουν στον εαυτό τους και στις ικανότητές τους, τους τονίζουν τα προτερήματά τους και συνδράμουν ώστε να αποκτήσουν κι αυτοί υψηλή αυτοεκτίμηση.

*Δεν το βάζουν κάτω στις ήττες. Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν πάντα να κερδίζουν και όταν έρχονται οι «ήττες», τις αντιμετωπίζουν με ρεαλισμό και περισσότερο πείσμα για να επανέλθουν… δριμύτεροι.

Τι διακρίνει τους ανθρώπους με υψηλή αυτοεκτίμηση;

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.