Αλήθεια, τι θα γινόταν αν πίστευες πραγματικά πως η ζωή είναι κύκλος; Αν δεν το έχεις πιστέψει ακόμα, είναι καιρός. Γιατί κάθε φορά που θα βρίσκεσαι στο χείλος του γκρεμού το καμπανάκι του «άντεξε ακόμα, αύριο θα είναι καλύτερα τα πράγματα», θα σου κτυπάει το κούτελο. Θα σε σκουντάει να βγεις από τον κύκλο της πίεσης, για να παρακολουθείς τις καταστάσεις ως απλώς θεατής, στο έξω του κύκλου. Και τότε θα δώσεις το πιο δυνατό χαστούκι στον εαυτό σου και θα πεις «η ζωή είναι τελικά τόσο σπουδαία».

Τι θα γινόταν αν πίστευες πραγματικά πως η ζωή είναι κύκλος;

Πάρε ένα μολύβι και ένα χαρτί και χάραξε ένα κύκλο. Στη μέση βάλε μια τελεία, η οποία θα αντιπροσωπεύει εσένα. Σχημάτισε ίσιες και στραβές γραμμές στην εξωτερική πλευρά.

Είσαι εσύ δηλαδή, στις άσπρες και γκρίζες μέρες σου. Μια πάνω, μια κάτω, μια στραβή και μια ανάποδη. Στο σημείο έναρξης είμαι σίγουρη πως θα διαπιστώσεις κάτι. Πως η γραμμή η στραβή ή η ίσια περνάει από το σημείο έναρξης και πάντοτε συναντιούνται.

Τι πάει να πει αυτό; Πώς πάντοτε κάτι άλλο καινούργιο ξεκινάει. Και κάθε φορά που περνάει από το σημείο έναρξης, δεν παραμένει τίποτα ίδιο. Ή μάλλον δεν είναι τίποτα ίδιο. Κάθε φορά, με το που περνάς την γραμμή έναρξης, κάτι αλλάζει, κάτι μικραίνει ή μεγαλώνει, κάτι μαθαίνεις και κάτι αφήνεις πίσω σου.

Τι θα γινόταν αν πίστευες πραγματικά πως η ζωή είναι κύκλος;

Πώς θα ήταν τα πράγματα αν έβαζες τον εαυτό σου στην εξωτερική πλευρά του κύκλου;

Γύρισε το χαρτί από την άλλη μεριά και κάνε τον ίδιο σχεδιασμό. Μόνο που αυτή τη φορά, σχημάτισε τις γραμμές του κύκλου ώστε να βρίσκονται στο εσωτερικό και όχι στην εξωτερική πλευρά του.

Τώρα έχεις μπροστά σου ένα κύκλο. Στο μέσα του υπάρχεις εσύ και όλες οι στραβές και ίσιες γραμμές. Δεν προκαλείται μια αναστάτωση και μια απελπισία;

Αυτή λοιπόν, είναι η εικόνα, όταν βρίσκεσαι σε δύσκολες μέρες. Μέρες γεμάτες αρνητικές σκέψεις και σύγχυση.

Το μυστικό σ’ αυτές τις μέρες-βουνό, είναι να αφήνεις την κουκκίδα (τον εαυτό σου δηλαδή) έξω από τον κύκλο. Να αφήνεις τις «γραμμές» να γυρνάνε μόνες τους, μέχρι την στιγμή που θα διαλύσουν και θα αφαιρεθούν εξολοκλήρου.  Μπορείς να μείνεις έξω από τον κύκλο, όσο επιθυμείς εσύ, «σώζοντας» σε και ζώντας λίγο έξω από τον κύκλο. Ανακαλύπτοντας, τις ικανότητες, τις αντοχές σου και κυρίως την ομορφιά της ζωής η οποία κρύβεται κυρίως μακριά από πολυτέλειες, άγχη και πιέσεις.

Μπορείς να το καταφέρεις, φτάνει να αποδεχτείς πως πραγματικά η ζωή είναι κύκλος. Είναι κύκλος, γιατί σήμερα είσαι έτσι, αύριο αλλιώς. Πάντα έρχεται το κάτι άλλο, που φέρνει το κάτι άλλο, κ.ο.κ.

Όμως το ότι είναι κύκλος η ζωή, δεν μπορεί να το αλλάξει κανείς. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν μπορείς να βγεις έξω από τον κύκλο και να είσαι ένας απλός θεατής, αφήνοντας τα αρνητικά παράσιτα να σε κυριεύουν.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.