Πολύ απλά υπάρχουν οι ημέρες εκείνες κατά τη διάρκεια των οποίων δεν θέλεις να κάνεις τίποτα. Αυτό είναι θεμιτό όσο κι αν μεγαλώνοντας η κοινωνία σε αναγκάζει να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση προκειμένου να πετύχεις τους στόχους σου.

Εν τέλει υπάρχει η λεπτή γραμμή η οποία χωρίζει το να γεμίσεις τις μπαταρίες σου από το να τεμπελιάζεις. Αν η δεύτερη κατηγορία σε προβληματίζει τότε σκέψου:

Συνέδεσε την κίνηση με ανταμοιβή

Όταν υπάρχει ένα κίνητρο και ένας σκοπός τότε υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να ξεφύγεις από την παγίδα του να μην να κάνεις τίποτα. Αν για παράδειγμα βγεις από το σπίτι ώστε να αλλάξεις περιβάλλον έστω με μια βόλτα στο κοντινό πάρκο, μπορείς να φας μετά ένα κομμάτι σοκολάτα. Επιπλέον αν σηκωθείς από τον καναπέ και κάνεις μια γενική καθαριότητα η οποία θα καλυτερεύσει και τη διάθεσή σου, μπορείς μετά να παρακολουθήσεις μια ταινία. Γενικότερα η στατικότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με περαιτέρω στατικότητα. Ωστόσο αν μπεις στη διαδικασία του δίνω για να λάβω από και προς τον ίδιό μου τον εαυτό, τα δεδομένα θα διαφοροποιηθούν.

Δες την άλλη πλευρά του νομίσματος

Η προηγούμενη προσέγγιση αποτελεί μια ευγενική οπτική γωνία. Ωστόσο η αναβλητικότητα πιθανόν να εγκυμονεί κινδύνους και αυτό μπορεί από μόνο σου να σε ωθήσει στο να ανασκουμπωθείς. Για παράδειγμα η καθιστική ζωή πολύ πιθανόν να συνοδευτεί από προβλήματα υγείας στο άμεσο μέλλον. Δεν χρειάζεται ούτε πολύς χρόνος ούτε εξοπλισμός προκειμένου να αφιερώσεις λίγο χρόνο στην καλλιέργεια του σώματός σου. Επίσης η υπερβολική ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την τεχνολογία ενδεχομένως να πλήξει την αυτοπεποίθησή σου. Άλλωστε σχηματίζεις την εντύπωση ότι όλοι παιρνούν καλά εκτός εσύ.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.