Ο καιρός περνάει γρήγορα και το κουμπί για να σταματήσει έστω και για λίγο ο χρόνος, έχει χαλάσει αυτό το διάστημα. Εσύ τρέχεις, τρέχεις να προλάβεις και ξεχνάς τα βασικά. Να αγαπάς, να ονειρεύεσαι, να βάζεις στόχους και σημασία για σένα έχει μόνο το «τώρα». Καθόλου το μετά ή το μέλλον σου. Μήπως ήρθε η στιγμή να κτίζεις μέρα με τη μέρα, μία ρουτίνα αλλιώτικη; Λοιπόν… τι να μη ξεχάσεις να κάνεις σήμερα;

чем сегодня необходимо заняться 1

Μην κοιτάξεις το ρολόι

Βάλε στόχο, η σημερινή σου μέρα να είναι διαφορετική από τις άλλες μέρες. Μην κοιτάξεις το ρολόι, μετά το ξυπνητήρι σου. Κοιτάζοντας το ρολόι πολλές φορές, το άγχος γίνεται όλο και πιο αισθητό και η μέρα σου φαίνεται αιώνας. Κάνε τις δουλειές και τις υποχρεώσεις σου με σταθερά βήματα, αποβάλλοντας κάθε αρνητική σκέψη.

Τι να μη ξεχάσεις να κάνεις σήμερα;

«Να μη ξεχάσω να κοιταχτώ στον καθρέπτη». Υπενθύμισε στον εαυτό σου αυτή τη φράση, όταν κάνεις το μπάνιο σου για να χαλαρώσεις. Άλλωστε, σύμφωνα με το Feng Shui, οι καθρέπτες είναι εργαλεία θεραπείας. Αγκάλιασε το γυμνό σου σώμα, παρατήρησε τα χαρακτηριστικά σου και αγάπησε ξανά και ξανά το εαυτό σου.

Πάρε τηλέφωνα φίλους και γνωστούς

Έστω και τρία λεπτά να έχεις μπροστά σου μετά από το διάλλειμα σου, πάρε τηλέφωνα φίλους και γνωστούς. Πες ένα «γεια», «εύχομαι να’ σαι καλά», «πήρα να ακούσω τη φωνή σου», «θα τα πούμε απόψε». Είναι γεγονός ότι μιλώντας και ακούγοντας, ξεφεύγουμε από τη μονοτονία. Γιατί να μην ξεκινήσεις από σήμερα να το πράττεις αυτό;

чем сегодня необходимо заняться 2

Να χαμογελάς!

Το χαμόγελο είναι το πιο όμορφο σημείο στο πρόσωπο του καθενός. Μην το ξεχνάς γιατί σου δίνει δύναμη και σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Σχημάτισε λοιπόν το πιο όμορφο, αληθινό χαμόγελό σου, μοιράσου το με όποιους θες και ξεκίνα τη μέρα σου…χαμογελώντας!

Κάνε μία ανασκόπηση της μέρας

Πριν κλείσεις τα μάτια σου για ύπνο, κάνε μία ανασκόπηση της μέρας. Τι είδες, τι σου έκανε εντύπωση, τι κέρδισες, τι έχασες. Αποθήκευσε στο μυαλό σου όλες τις στιγμές σου. Αυτές θα σε βοηθήσουν να χαμογελάς στις γκρίζες σου μέρες και θα σε κάνουν πιο δυνατό και πιο σοφό. Βάλε στόχους για την επόμενη μέρα. Κτίσε το μέλλον σου και γίνε αυτός που ονειρεύεσαι. Θέσε προτεραιότητες και προπάντων ανακάλυψε την ομορφιά της ζωής, η οποία κρύβεται πάντα ανάμεσά μας. Κάποιες φορές είναι πολύ αισθητή, κάποτε χρειάζεται να την «σκαλίσεις» αρκετά.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.