Τι σου είναι η ευτυχία τελικά; Μια απλή κουβέντα; Λίγη περισσότερη κατανόηση; Αγάπη; Ή ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο και κολλημένο στο πρόσωπό σου; Η ευτυχία είναι μια λέξη η οποία μόλις ηχήσει στ’ αυτιά του καθενός προσφέρει ένα τεράστιο χαμόγελο. Πόσο μάλλον όταν την ζήσει. Αυτή η τόσο δα λέξη, μπορεί να έχει μόνο λίγες συλλαβές, αλλά η δύναμη που προσφέρει στους δέκτες είναι μεγάλη.

Να λες τη λέξη «ευτυχία» φωναχτά

Η ευτυχία είναι η στιγμή που ενώνονται δύο άνθρωποι. Είναι η στιγμή που συγχωρείς, που κλαις από συγκίνηση και χαρά. Είναι η αγκαλιά, το φιλί στο μέτωπο, η αναμονή ενός αγαπημένου προσώπου.

Τι σου είναι η ευτυχία τελικά; Ένα χαμόγελο στο ένα χέρι και στο άλλο η καρδιά. Η ευτυχία είναι η προσφορά μεταμορφωμένη και οι λέξεις που θέλουν να βγουν από το στόμα αλλά δεν τα καταφέρνουν.

Έτσι με στιγμές, με λόγια και πράξεις που χαρακτηρίζουν την ευτυχία την εκπληρώνουν. Έστω κι αν κάποιος δεν το αντιλαμβάνεται πως ζει την ευτυχία. Έστω κι αν ο απέναντι δεν κατάλαβε πως ο άλλος δίπλα του θέλει να τον κάνει ευτυχισμένο.

Τι σου είναι η ευτυχία τελικά;

Είναι η ευτυχία σκορπισμένες στιγμές;

Θα έλεγε κανείς ότι η ευτυχία είναι σκορπισμένες στιγμές. Πώς γίνεται κάθε φορά που βρισκόμαστε σ’ ένα πάρτι γενεθλίων να αισθανόμαστε παιδιά και να χαμογελάμε; Και ύστερα, όταν πια πάμε σπίτι να θυμηθούμε μια αστεία φάση στο πάρτι και να την σφραγίσουμε στην καρδιά μας;

Το ίδιο συμβαίνει και σε μια στιγμή πανικού, άγχους και μιας δύσκολης κατάστασης. Αυτός που νοιάζεται για μας θα’ ρθει και θα κάνει του κόσμου τα πράγματα, ώστε να γίνουμε καλά. Αυτή η εικόνα δεν είναι ευτυχία;

Η στιγμή, ενός χαδιού, ενός φιλιού στο μέτωπο και η αίσθηση του ότι αγαπιέσαι είναι ευτυχία. Είναι οι στιγμές που νιώθεις ο πιο ξεχωριστός γιατί σε κάνει κάποιος.

Και όταν πια πας για ύπνο, οι σκορπισμένες αυτές στιγμές που έζησες, είδες και ένιωσες, θα τις ενώσεις και θα τις φυλάξεις στο κουτί της καρδιάς σου.

Τι σου είναι η ευτυχία τελικά;

Τι σου είναι η ευτυχία τελικά;

Ένας κρύος καφές έξω στη βεράντα το χειμώνα φορώντας τα ζεστά ρούχα σου είναι ευτυχία. Η μυρωδιά ενός αγαπημένου φαγητού, είναι ευτυχία. Είναι η στιγμή που πιάνεις την καρδιάς σου να κτυπά, πιο γρήγορα από το ρολόι, γιατί περιμένεις να δεις κάποιον.

Ευτυχία είναι να βλέπεις με το αγαπημένο σου πρόσωπο τον ήλιο να ξεπροβάλλει, κι ας είσαι με τις πιτζάμες. Είναι η στιγμή του «σ’ αγαπώ», του έρωτα και του σεβασμού. Η λέξη αυτή, περιλαμβάνει όλα τα μικρά και αθώα πράγματα που πολλές φορές ξεχνάς να πιστεύεις στην αξία τους.

Πίστεψε σ’ αυτά και κάνε τη ζωή σου πιο λαμπερή και πιο αισιόδοξη. Άλλωστε ούτε τα χρήματα μας κάνουν ευτυχισμένους, ούτε τα παλάτια και τα ακριβά ρούχα. Η ευτυχία είναι αυτά που σε κάνουν να νιώθεις ζεστό και αληθινό. Κυνήγησέ τα και απόλαυσέ τα.

Τι σου είναι η ευτυχία τελικά;

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.