Η ικανότητα και θέλησή σου να διαφοροποιήσεις τη ρουτίνα σου, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πρωτοτυπία στη ζωή σου. Όταν λοιπόν, ακριβώς, ερωτεύεσαι τη ζωή βιώνεις όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου με όλες σου τις αισθήσεις.

Τρία στοιχεία τα οποία εισέρχονται στη ζωή σου όταν πιάσεις το νόημα είναι τα εξής:

Ποντάρεις σε νέες εμπειρίες

Όπως και σε μια ανθρώπινη σχέση, η εύρεση του κάτι διαφορετικού και του πρωτοτύπου είναι αυτό που θωρακίζει από την βαρεμάρα. Όταν ερωτεύεσαι τη ζωή προσπαθείς να βρεις νέα στοιχεία τα οποία ενισχύουν και ανανεώνουν το δεσμό αυτό. Εύκολα αντιλαμβάνεσαι ότι για να προκύψει κάτι τέτοιο συχνά αναγκάζεσαι να εξέλθεις της ζώνης άνεσής σου. Αυτό το επιχείρημα δεν πρέπει να συνοδεύεται από φόβο, αλλά από ενθουσιασμό. Καθώς εκεί κρύβεται λίγο αλατοπίπερο το οποίο θα νοστιμίσει ακόμη περισσότερο τον έρωτά σου με τη ζωή.

Εκτιμάς τους ανθρώπους γύρω σου

Η προσπάθεια να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο είναι απολύτως φυσιολογική καθώς γι’ αυτό είσαι πλασμένος. Παρόλα αυτά υπάρχει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ του να θέλεις να γνωρίσεις νέα άτομα και να μην είσαι ποτέ ικανοποιημένος με τις σχέσεις που έχεις ήδη σφυρηλατήσει. Όταν ερωτεύεσαι τη ζωή εκτιμάς όλους όσους σου στάθηκαν στα δύσκολα και απολαμβάνεις τις όμορφες στιγμές μαζί τους, δημιουργώντας αναμνήσεις. Βέβαια υπάρχει πάντα το δικαίωμα επιλογής να αφήσεις εκτός εξίσωσης μιαν τοξική σχέση και να ποντάρεις σε κάποιον ή κάποιαν η οποία μπορεί να σε βελτιώσει.

Ταξιδεύεις εντός και εκτός συνόρων

Η ρουτίνα είναι ο χειρότερος εχθρός για όποιον θέλει να αγαπήσει και να νιώσει τη ζωή στον απόλυτο βαθμό. Επομένως το εργασιακό, το οικογενειακό και το κοινωνικό περιβάλλον συνοδεύονται από γεγονότα τα οποία προσφέρουν άγχος και ανησυχία. Έτσι, το να σπάσεις το μοτίβο και να μετακινηθείς σε άλλη πόλη ή άλλη χώρα, επιτρέπει να διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Όταν ερωτεύεσαι τη ζωή, ερωτεύεσαι ένα πρωτότυπο πιάτο φαγητού ή ένα πρωτότυπο άρωμα το οποίο μπορείς να βρεις μακριά από τη βάση σου.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.