Οι άνθρωποι, ευαίσθητοι και μη, πολλές φορές γίνονται η αιτία για να ραγίσει η καρδιά κάποιου άλλου. Όχι στα δυο, αλλά στα πενήντα κομμάτια. Και άντε τώρα να ενωθούν και πάλι. Σε τσακωμούς, διαφωνίες, αρκετοί προτιμούν να κλείνουν την πόρτα στα μούτρα, να κλείνουν το κινητό τηλέφωνο και να φεύγουν χωρίς να εξηγήσουν τίποτα σε κανένα. Αλήθεια, το «αντίο», «φεύγω» χωρίς εξηγήσεις, δεν είναι λύση για κανέναν.

Βάλε τα πράγματα σε μια σειρά

Το μυαλό σου εκείνη τη στιγμή, λογικό να είναι μπερδεμένο. Είναι θολωμένο και το καμπανάκι κτυπάει κόκκινο. Παρόλα αυτά, δεν είναι ανάγκη να πληγώσεις κι’ άλλο, και εσένα αλλά και τον απέναντί σου.

Πάρε το χρόνο σου εκείνη τη στιγμή. Πήγαινε σε άλλο σημείο του σπιτιού, ή του δρόμου, ή οποιουδήποτε άλλου μέρους συζητάτε έντονα. Πάρε μια βαθιά αναπνοή και ησύχασε. Βάλε τα πράγματα σε μια σειρά και επεξεργάσου την στιγμή.

Μη ξεχνάς ότι το «αντίο», «φεύγω» δεν ήταν ποτέ για κανέναν η λύση. Γιατί αν εσύ υποφέρεις μια, ο δίπλα σου θα υποφέρει πεντακόσιες.

Το «αντίο», «φεύγω» χωρίς εξηγήσεις, δεν είναι λύση για κανέναν

Το «αντίο», «φεύγω» χωρίς εξηγήσεις, δεν είναι λύση για κανέναν

Όταν πια ηρεμήσεις, καθίστε να μιλήσετε. Ξεκαθάρισε τη θέση σου. Και κυρίως τι είναι αυτό που σε έβγαλε εκτός ορίων. Τι είναι αυτό που σε πλήγωσε και ενόχλησε; Τι θα μπορούσες να αλλάξεις εσύ, αλλά κι ο απέναντί σου;

Μην κλείσεις την πόρτα αφήνοντας ερωτήματα και μην αφήσεις το κινητό τηλέφωνο κλειστό. Στις περιπτώσεις αυτές είναι καλό να σκεφτόμαστε και τις δυο πλευρές. Και εσένα και αυτόν. Μην μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς και να προστατεύσεις μόνο τον εαυτό σου, γιατί ειλικρινά έχασες το παιχνίδι.

Το να αποφεύγεις καταστάσεις και πρόσωπα χωρίς να ξεκαθαρίζεις τη θέση του είναι ότι πιο οδυνηρό. Μίλησε, άκουσε και πράξε.  Αργότερα έχεις όλο το χρόνο να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Αν στην πορεία η κατάσταση δεν αλλάξει…

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύ δύσκολες και αυτό το έχουμε ξαναπεί χιλιάδες φορές. Μπορούμε όμως και μας δίνεται η ευκαιρία να παλεύουμε γι’ αυτές και να τις ισορροπούμε.

Το «αντίο», «φεύγω» χωρίς εξηγήσεις, δεν είναι λύση για κανέναν. Γιατί ο καθένας θα πάρει το δρόμο για το σπίτι του σκεφτόμενος χίλια δυο. Οι συζητήσεις, ο διάλογος και η ομαδική προσπάθεια είναι αυτό που αξίζει σε κάθε εμπόδιο.

Παρόλα αυτά, αν στην πορεία η κατάσταση δεν αλλάξει και πραγματικά η σχέση αυτή δεν μπορεί να βγει πουθενά, συγχωρέστε ο ένας τον άλλο και ευχηθείτε του τα καλύτερα.

Άλλωστε αυτή είναι η ζωή και εμείς οι επιβάτες της. Ζούμε, υπάρχουμε, διαλέγουμε και παίρνουμε. Το μυστικό είναι να αποδεχόμαστε τα πάντα με χαμόγελο. Οι καλύτερες μέρες έρχονται!

Το «αντίο», «φεύγω» χωρίς εξηγήσεις, δεν είναι λύση για κανέναν

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.