Είναι δεδομένο ότι οι ήττες και οι αποτυχίες στη ζωή μας πάντα θα υπάρχουν. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που πετυχαίνει πάντοτε κάτι από την πρώτη φορά, χωρίς κάποιο εμπόδιο. Συχνά, τα εμπόδια δεν είναι αντικείμενα αλλά άνθρωποι. Αυτά τα άτομα που θα σε επηρεάσουν, θα σε «κτυπήσουν» με τα λόγια τους και θα σου μεταδώσουν τις αρνητικές σκέψεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα ήταν, το κεφάλι να το σηκώνεις ψηλά.

Να απαντάς αμέσως

Σου απαντάει κάποιος με τρόπο που δε σου αρέσει; Πες το απευθείας. Να σηκώνεις το κεφάλι ψηλά και να μη το σκύβεις. Υπάρχουν άτομα που τους αρέσει να βλέπουν την απογοήτευση στους άλλους ανθρώπους. Αν δεν συνάντησες ακόμα αυτού του είδους άτομα, να’ σαι προσεκτικός. Ψηλά το κεφάλι με την απάντηση να είναι έτοιμη, πριν καν τελειώσει την πρότασή του. Μίλα.

Να αγνοείς

Πολλές φορές το να ακούς κάποιον ο οποίος θεωρείται «τοξικός» για σένα μοιάζει σαν να μη περνάει λεπτό. Μπορεί να λες ότι δεν επηρεάζεσαι και ότι τα λόγια «μπαίνουν» από το ένα αυτί και «βγαίνουν» από την άλλη, αλλά η αρνητική σκέψη υιοθετείται. Γι’ αυτό αν αυτό γίνεται συχνά και η κατάσταση χειροτερεύει όλο και πιο πολύ να μάθεις αγνοείς. Μην απαντάς τις κλήσεις του και μη βγαίνεις με παρέες που θα είναι και αυτός.

Выше нос!

Να προσέχεις τα λόγια σου

Λύκοι και τέρατα υπάρχουν γύρω μας και πολλοί μάλιστα που αρκετές φορές δεν το αντιλαμβανόμαστε από την πρώτη φορά. Μιλάω γι’ αυτά τα φίδια-φίλοι που ανακατεύουν τις καταστάσεις και δημιουργούν προβλήματα. Να φυλάγεις τα λόγια σου, τα θετικά και τα παράπονά σου γι’ αυτούς που ξέρεις πολύ καλά. Καλό θα ήταν ωστόσο να μη συζητάς και να ξεστομίζεις σημαντικά πράγματα για σένα, σε δημόσιους χώρους. Γιατί και οι τοίχοι έχουν αυτιά!

Το κεφάλι να το σηκώνεις ψηλά!

Απότυχες και αυτός ο τύπος συνεχίζει ακόμα να σε κάνει ένα με το πάτωμα. «Δεν πειράζει, εγώ πέτυχα την πρώτη φορά, αλλά πραγματικά αγωνίστηκα πολύ», «να ξαναπροσπαθήσεις, ίσως να μην κατάλαβες καλά κάποιο σημείο από το τεστ»; «Θα τα καταφέρεις όπως και εγώ όταν επιτυχαίνω σε κάθε εξέταση». Αυτές είναι προτάσεις οι οποίες περιέχουν την ενθάρρυνση αλλά ταυτόχρονα και την αποθάρρυνση. Τι να τις κάνεις λοιπόν αν δημιουργούν σε σένα προβληματισμούς και τύψεις; Σήκωσε το κεφάλι, απάντησε όπως εκείνος σου απαντάει και κλείσε την πόρτα λέγοντας αντίο! Τέτοια άτομα στη ζωή μας, δεν κάνουν καλό στο μυαλουδάκι μας!

Выше нос!

Υπάρχουν λοιπόν, πολλοί τρόποι οι οποίοι μπορούν να σταθούν ως αιτία για να γυρίσει ο στόχος σου ανάποδα. Κι μπορούν να γίνουν πιο εύκολα με το εμπόδιο «άνθρωπος». Την επόμενη φορά…τα μάτια ανοικτά και το κεφάλι ψηλά! Ίσως αυτή τη φορά να πετύχεις ένα όνειρο από την πρώτη προσπάθεια!

 

Μην ξεχνάτε να μας ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!