Εύκολα μπορείς να μάθεις καλά ένα θέμα από τις τόσες πηγές που υπάρχουν διαθέσιμες γύρω σου. Μυστικά, συμβουλές, tricks και ένα σωρό άλλα που σε βοηθούν.

Όμως, αυτό αποτελεί το 20% της διαφοράς που μπορεί να κάνει πάνω σου. Το άλλο 80% αφορά στην εφαρμογή των όσων μαθαίνεις.

Όταν αυτό γίνει πλήρως αντιληπτό, τότε θα έχεις ανακαλύψει και το μυστικό για να κάνεις όσα θέλεις στη ζωή σου. 

Μάθε το 1/10 αλλά κάντο πράξη

Δεν αποτελεί κανένα προσωπικό στοίχημα να ξέρεις πολλά. Κυρίως αν πρόκειται για ένα θέμα το οποίο αλλάζει συχνά ή με γρήγορους ρυθμούς. 

Εκείνο που έχει σημασία είναι να βάζεις ένα φρένο, ούτως ώστε να βρίσκεις χρόνο και να εφαρμόζεις κάτι που ξέρεις (ή πείστηκες) πως φέρνει αποτέλεσμα.

Η γνώση χωρίς εφαρμογή είναι απλή πληροφόρηση. Και κυρίως όταν βρίσκεσαι σε έναν ωκεανό πληροφορίας, δύσκολα μπορείς να σταματήσεις να μαθαίνεις.

Στον κόσμο μας σήμερα υπάρχουν πληροφορίες από παντού. Και η πρόσβαση σε αυτήν είναι πολύ πιο εύκολη από ποτέ.

Το θέμα όμως δεν είναι απλά να ενημερώνεσαι. Είναι και να προχωράς σε πράξεις. Πράγματα που ουσιαστικά θα σε βοηθήσουν. 

Προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις τις πηγές που σε βοηθάνε και να κάνεις πράξη τα όσα μαθαίνεις.  

Πρόσεχε από πού ενημερώνεσαι

Μην διαβάζεις συνέχεια από οποιαδήποτε πηγή. Υπάρχουν πολλές παγίδες. Όχι μόνο online, αλλά και σε διάφορα βιβλία ή άλλα έντυπα.

Να ακολουθείς πηγές που ξέρεις πως έχουν μια εγκυρότητα. Και να διαβάζεις βιβλία με επαρκώς τεκμηριωμένες πληροφορίες. 

Φρόντισε να αναγνωρίζεις τα κείμενα / βίντεο που έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν από αυτά που θέλουν απλώς την προσοχή και τα κλικς σου.

Και αν διαβάζεις για κάποιες έρευνες, δες αν το άρθρο φιλοξενεί τις πηγές από όπου πήρε τις πληροφορίες. Έτσι θα μπορείς να κοιτάζεις πόσο τεκμηριωμένα είναι όσα λέει.

Γενικώς, να μην δέχεσαι παθητικά όσα βλέπεις μπροστά σου γιατί δεν υπάρχει έλεγχος στο διαδίκτυο.

Το μυστικό για να κάνεις όσα θέλεις

Το μυστικό για να κάνεις όσα θέλεις, είναι να εφαρμόζεις όσα μαθαίνεις. Η γνώση είναι δύναμη μόνο αν εφαρμοστεί. Οι στόχοι γίνονται πραγματικότητα μόνο αν δουλέψεις πάνω τους.

Αλλιώς, είναι απλά ευχές. Κοίταξε από πού θα ενημερωθείς για όσα θες να μάθεις και μετά κάντα πράξη. Η πράξη οδηγεί σε αποτέλεσμα, όχι η γνώση!

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.