Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το πρωινό ξύπνημα. Ακολουθεί πρωινό, δουλειά και…ρουτίνα. Πρόσωπα, καταστάσεις και πολλά εμπόδια. Ποτέ όμως δεν είναι αργά να γυρίσεις τη μέρα ανάποδα και να βάλεις στόχους, οι οποίοι θα σε κάνουν να αισθάνεσαι πραγματικά ζωντανός. Τρεις απαραίτητοι στόχοι της καθημερινότητας, λοιπόν, θα σε κάνουν να δεις τη ζωή αλλιώς!

Να γίνεσαι καλύτερος

Φρόντισε το πρωινό σου ξύπνημα να γίνεται με χαμόγελο. Τεντώσου, πάρε μία βαθιά ανάσα και άνοιξε τις κουρτίνες. Δες τον ήλιο, τις βροχές, παρατήρησε τα πουλιά που κελαηδούν, τις βροχές που κυλάνε από το παράθυρό σου. Κάνε μία ανασκόπηση της προηγούμενης μέρας και βάλε στόχο να γίνεις καλύτερος. Δες τα λάθη, τα σφάλματά σου και κυρίως αποδέξου ότι η ζωή δεν είναι μέλι-γάλα. Υπάρχουν στιγμές που θα υψώσεις τον τόνο της φωνής σου, μετά από μία έντονη συζήτηση. Θα ενοχληθείς από το φορτηγό που κορνάρει καθημερινά στο ίδιο σημείο, την ίδια ώρα και θα φωνάξεις. Θα αγνοήσεις ένα μήνυμα, θα σκεφτείς αρνητικά για κάποιον. Δεν παύει όμως να υπάρχει αυτή η στιγμή της μέρας που σου προσφέρει ώρα για να σκεφτείς και να βελτιωθείς. Και αυτή μπορεί να’ ναι κάλλιστα η πρωινή. Καθαρό μυαλό και ξεκούραστο!

Να επουλώνεις τις πληγές σου

Μάθε να επουλώνεις τις πληγές από μόνος σου. Βάζοντας αυτό στο μυαλό σου καθημερινά θα δεις πως η δύναμη και το θάρρος θα βγουν στην κορυφή. Πολλές φορές η δύναμη του εαυτού μας είναι πιο ισχυρή, απλά θέλουμε αυτά τα μικρά-σημαντικά να μας το υπενθυμίσουν. Βγες έξω για μια βόλτα. Ανάπνευσε βαθιά. Άνοιξε διάπλατα τα χέρια. Συνειδητοποίησε ότι έχεις ότι πιο πολυτιμότερο σ’ αυτόν τον κόσμο. Τη ζωή. Είναι κρίμα να μη τη ζεις πραγματικά εξαιτίας κάποιων ατόμων. Όλοι μας έχουμε πληγές στο σώμα, που κανείς δεν μπορεί να θεραπεύσει, ούτε κι αν περάσει αιώνας. Παρόλα αυτά, εμείς οι ίδιοι μπορούμε να τις θεραπεύσουμε. Κάνοντας πράγματα για μας, για τη σκιά και τον εαυτό μας.

Να ενώνεσαι με τους ανθρώπους

Τρεις απαραίτητοι στόχοι της καθημερινότητας θα πει να κάνεις και πράγματα μαζί με άλλους ανθρώπους! Βάλε να στόχο να μοιράζεσαι τις στιγμές σου. Ακόμα και παρέα να μην έχεις αυτό το βράδυ, πήγαινε ένα σινεμά. Μοιράσου με το διπλανό την αστεία ατάκα της ταινίας, με ένα χαμόγελο. Χάρισε τη μεγαλύτερη αγκαλιά στα αγαπημένα σου άτομα. Πάρε το παιδί σου και πηγαίνετε μία βόλτα με το σκύλο σας. Ενωθείτε, αγαπηθείτε και ερωτευτείτε. Είτε με άτομο, είτε με ζώο, και κυρίως με τη ζωή! Γιατί είναι υπέροχη!

Τρεις απαραίτητοι στόχοι της καθημερινότητας

Μη ξεχνάτε να μας ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!