Ένα από τους στόχους που μπορείς να θέσεις για τη νέα χρονιά είναι και μια υπόσχεση που μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου. Αυτή είναι απλή και αφορά στο να τον σεβαστείς, να τον αγαπήσεις και να μην τον κατακρίνεις στις ευάλωτές του στιγμές.

Αυτό λοιπόν που μπορείς να υποσχεθείς στον καθρέφτη είναι τα εξής:

Θα φερθείς σαν φίλος

Δεν υπάρχει κάτι κακό στο να θέτεις υψηλούς στόχους και να πιέζεις τον εαυτό σου ώστε να τους κατακτήσει. Ωστόσο η διαδικασία αυτή θα πρέπει να είναι στα πλαίσια της ενθάρρυνσης και όχι της σκληρής κριτικής. Από μικρός μαθαίνεις ότι τα αγαθά κόποις κτώνται. Ωστόσο με το να προσθέτεις περαιτέρω ψυχολογική πίεση εκεί όπου δεν χρειάζεται, απλά μεγαλώνεις το βαθμό δυσκολίας. Προσέγγισε τον εαυτό σου στις ευάλωτές του στιγμές σαν φίλος και όχι σαν κριτής. Ή πολύ απλά όταν πιάνεις τον εαυτό σου να ξεφεύγει, διερωτήσου αν θα συμπεριφερόσουν έτσι σε κάποιο κοντινό σου άτομο;

Θα αφήσεις στην άκρη τα υποθετικά σενάρια

Το «αν» είναι μια λέξη η οποία δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε οποιανδήποτε πρόταση. Καθώς φανερώνει κάτι το άπιαστο κάτι το αόριστο και κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνάδει με τους στόχους σου. Μια υπόσχεση που μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου είναι ότι θα αφήσεις την εξερεύνηση των «γιατί» και θα ασχοληθείς με τα «πως». Δηλαδή δεν θα μείνεις στατικός σε μια κατάσταση ενώ διερωτάσαι πως προέκυψε. Αλλά αντιθέτως θα αναλάβεις δράση και θα επιχειρήσεις να βρεις το πως θα εξέλθεις από το αδιέξοδο.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.