Όλα στη ζωή είναι στιγμές, γι’ αυτό να ζεις αληθινά. Αυτή η φράση είναι μια γρατζουνιά στο μέτωπο, ένα χαστούκι στο μάγουλο για να «ξυπνήσεις». Είναι σπουδαίο να ξυπνάς και να κοιμάσαι μ’ αυτή τη φράση, γι’ αυτό είναι καλό να την έχεις στο νου σου. Άλλωστε η ζωή είναι τόσο μικρή, αλλά τόσο αιώνια, αν την ζεις αληθινά, με στιγμές που αξίζουν.

Όλα στη ζωή είναι στιγμές, γι’ αυτό να ζεις αληθινά

Πάρε τα κομμάτια σου παραπέρα

Το να ζεις αληθινά δεν είναι και το πιο απλό-εύκολο πράγμα. Θέλει πείσμα, δύναμη, θάρρος και θέληση. Αν αυτά ενωθούν, ως το πρώτο βήμα, το επόμενο βήμα είναι κάπως ευκολότερο.

Και επειδή όλα στη ζωή είναι στιγμές, να ζεις αληθινά. Να ξοδεύεις το χρόνο σου σε σημαντικά, μικρά, αθώα πράγματα. Να γεύεσαι τις στιγμές με όλη τη σημασία της λέξης. Νιώσε, αισθάνσου, άγγιξε, μύρισε, κοίταξε στα μάτια και ζήσε.

Πάρε τα κομμάτια σου παραπέρα. Αυτά τα κομμάτια τα οποία σε κάνουν να διστάζεις και να πηγαίνεις μπρος τα πίσω. Άσε τα στην άκρη, χωρίς να σε κρατά τίποτα πίσω. Δε σου αξίζει να ζεις με κομμάτια σπασμένα. Ή ένωσέ τα ή άφησε τα στην άκρη.

Ζήσε χωρίς περιορισμούς

Όλα στη ζωή είναι στιγμές, γι’ αυτό να ζεις αληθινά. Χωρίς ταμπέλες, στερεότυπα και περιορισμούς. Ζήσε χωρίς ταμπού και δήθεν «μα», «έτσι», «πρέπει», «είναι απαραίτητο». Έχεις κάθε δικαίωμα να ζεις όπως εσύ ονειρεύεσαι. Χωρίς απαγορεύσεις, επιβολές και «διατάγματα».

Δεν είσαι ρομπότ, αγαπητέ αναγνώστη. Δεν είσαι μηχανή για να κάνεις όλα αυτά που οι γύρω σου θεωρούν καθορισμένα, απαραίτητα και βολεμένα.

Μπορείς να ζήσεις στιγμές που μέχρι τώρα δε φαντάστηκες. Ούτε καν χωρούσε ο νους σου. Διότι σκεφτόσουν πάντα το μετά, ή το «τι θα πουν οι άλλοι». Αλήθεια, έζησες αυτά που επιθυμείς; Ή μάλλον έζησες αυτά που επιθυμούσες;

Όλα στη ζωή είναι στιγμές, γι’ αυτό να ζεις αληθινά

Αγκάλιασε τα πάντα• αποδέξου τα πάντα

Και εφόσον γράφουμε για τις στιγμές, μάθε ότι είναι αυτές που κάνουν τη ζωή σου ευτυχισμένη. Σε βελτιώνουν, σε βοηθούν να εξελιχθείς και το πιο σημαντικό; Σε διδάσκουν τι είναι το καλύτερο για σένα και σε μαθαίνουν τι είναι αυτό που εν τέλει σε κάνει να γελάς, να χαμογελάς και να περνάς όμορφα.

Ξεκίνησε από σήμερα να ζεις αληθινά. Απόλαυσε τη ζωή σου, την γεμάτη ζωή σου από στιγμές. Κι αν κάποτε θελήσεις να ζήσεις κάτι περισσότερο, χαμογέλασε στο παρελθόν και κλείσε του το μάτι. Είσαι εδώ, επειδή το νίκησες. Αυτό σε έφερε μέχρι εδώ.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.