Μετά από κάποιο χωρισμό ή μία δυσκολία, η διάθεσή τις πλείστες φορές πηγαίνει στα πατώματα. Η αισιοδοξία δεν έχει πια νόημα και το ψεύτικο χαμόγελο εμφανίζεται που και που. Το μόνο σίγουρο είναι πως κάνεις κακό του εαυτού σου. Είναι καιρός να πάψεις να αντιδράς έτσι και να δεις τη ζωή αλλιώς. Στο κάτω-κάτω ότι έγινε έγινε, μην το ξεχνάς!

Τίποτα δεν είναι δεδομένο

Συνειδητοποίησε, αν δεν το συνειδητοποίησες ακόμα, πως τίποτα σ’ αυτή τη ζωή δεν είναι δεδομένο. Άνθρωποι φεύγουν κάθε δευτερόλεπτο από την καθημερινότητα μας. Άλλοι περαστικοί και άλλοι απλά επιβάτες στο ταξίδι της ζωής μας. Θα ήταν καλό να ονομάσουμε επιβάτες, τους κοντινούς ανθρώπους. Επιβάτες γιατί κάποια στιγμή ίσως επιθυμήσουν να κατέβουν σε μία άλλη στάση, χωρίς εμείς να το επιλέξουμε. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, όση ωμή κι αν είναι η πραγματικότητα. Το πιο σημαντικό είναι να σκεφτόμαστε πως η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη.

расстаться с прошлым

Ότι έγινε έγινε, μην το ξεχνάς

Χωρίσατε επειδή δεν ταιριάζατε ή επειδή τσακωνόσασταν συνεχώς; Αν οι συνθήκες δε σας το επιτρέπουν να μιλήσετε ήρεμα και ισορροπημένα επιλέξτε μία άλλη μέρα συζήτησης.  Ξαναπροσπαθήστε.  Αν και αυτό δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα… ότι έγινε έγινε, μην το ξεχνάς. Πες ένα «αντίο», «να’ σαι καλά», συγχώρεσε και δώσε τις καλύτερές σου ευχές. Άλλωστε για κάποιο λόγο γίνονται όλα. Και μη ξεχνάς πως η ζωή δεν μεταμορφώνεται ποτέ της σε γραμμή, αλλά παραμένει πάντοτε κύκλος. Όσο κι αν εμείς κάποτε δεν το διαπιστώνουμε. Είναι κύκλος και οι καλύτερες μέρες πάντοτε έρχονται.

Άνοιξε τα φτερά σου για αλλού

«Τα μαγικά σου φτερά» μπορούν να εμφανιστούν όταν ο μόνος που μπορεί να γιατρέψει μία πληγή είναι ο ίδιος ο εαυτός σου. Άνοιξε τα φτερά σου για άλλα ταξίδια. Μακρινά και γι’ αυτά που επιθυμείς εσύ. Γι’ αυτά που θα σε κάνουν να ευτυχίσεις ξανά. Το νόημα στην όλη αυτή ιστορία είναι να καταφέρεις να ανοίξεις τα χέρια σου, σα να αγκαλιάζεις ολόκληρό σου το είναι. Άλλαξε τρόπους συνήθειας, ταξίδεψε, απομάκρυνε ότι σε πληγώνει και αγάπησε τον εαυτό σου.

расстаться с прошлым и двигаться дальше

Ότι έγινε έγινε, μην το ξεχνάς. Οι άνθρωποι αλλάζουν, όταν οι καταστάσεις ξεφεύγουν.  Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προστατεύσεις τον εαυτό σου και να κάνεις τα αδύνατα δυνατά, βρίσκοντας το χαμένο «εγώ» σου. Χαμογέλασε και δες τη ζωή αλλιώς!

 

Μη ξεχνάτε να μας ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!