Εισερχόμενος καθημερινά σε ένα μουντό εργασιακό περιβάλλον, προφανώς τα επίπεδα ενέργειάς σου δεν θα είναι υψηλά. Παρόλ’ αυτά υπάρχουν μικρές και λογικές αλλαγές οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν άμεσα στην αύξηση της παραγωγικότητας σου.

Τρεις εξ αυτών είναι οι πιο κάτω:

Βάλε μουσική

Το αγαπημένο σου τραγούδι είναι αρκετό ώστε να αλλάξει τη διάθεσή σου και το γνωρίζεις χωρίς να ανατρέξεις σε οποιανδήποτε μελέτη. Αν το γραφείο σου φιλοξενεί περιορισμένο αριθμό ατόμων, τότε μπορείτε να συμφωνήσετε στον αγαπημένο σας ραδιοφωνικό σταθμό. Από εκεί και πέρα αν εργάζεσαι μαζί με πολλά άτομα, έχεις το δικαίωμα να βάλεις διακριτικά ακουστικά στ’ αυτιά. Με τον τρόπο αυτό θα φιλτράρεις και θορύβους αλλά και συζητήσεις από συναδέλφους οι οποίοι δεν επιδεικνύουν τον ίδιο ζήλο. Σύμφωνα με την Anneli B. Haake το είδος μουσικής το οποίο σε ωθεί στην αύξηση της παραγωγικότητας δεν έχει απαραίτητα στίχους. Είναι όμως σημαντικό να έχεις τη δυνατότητα επιλογής κομματιών ανάλογα με τη διάθεσή σου.

Με σύμμαχο και τη φύση

Το φυσικό φως οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα ενέργειας, δημιουργικότητας και παραγωγικότητας σύμφωνα με έρευνα του National Renewable Energy Laboratory. Το αντίθετο, δηλαδή η έλλειψη πρόσβασης στον ήλιο ή η εργασία σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πονοκέφαλο, χαμηλά επίπεδα ενέργειας και δυσφορία. Αν δεν έχεις άμεση πρόσβαση στις ακτίνες του ήλιου τότε μπορείς να αναδιατάξεις τα έπιπλα και τη βιβλιοθήκη σου ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες να συμμαχήσεις με τη φύση. Η τοποθέτηση φυτών τα οποία έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν τον αέρα, είναι επίσης ένας άσος στο μανίκι.

Παίξε με τα χρώματα

Το λεγόμενο Colour Affects System αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίον τα χρώματα επηρεάζουν τη διάθεσή σου. Σαφέστατα το εργαλείο αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε χώρους όπως το γραφείο σου προκειμένου να διατηρείσαι αξιόμαχος και χαμογελαστός. Το κόκκινο χρώμα παραπέμπει σε δύναμη, ζεστασιά και κουράγιο κάνοντάς το ιδανικό για χώρους με χειρωνακτική εργασία. Το μπλε αντιπροσωπεύει την λογική, την εξυπνάδα και την εμπιστοσύνη βοηθώντας έτσι καταστάσεις με γνωστικά καθήκοντα.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.