Επιχειρώντας να κερδίσεις σεβασμό, δύναται να επιστρατεύσεις απλά κόλπα ψυχολογίας τα οποία μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Παραμερίζοντας τον εγωισμό σου και τις πρακτικές οι οποίες δούλεψαν στο παρελθόν, μπορείς να ανανεώσεις τον τρόπο προσέγγισης σε άτομα και των δύο φύλων για κοινωνικούς ή επαγγελματικούς σκοπούς.

Ξεσκόνισε το «οπλοστάσιό» σου και στην νέα απόπειρα δημιουργίας μιας διαπροσωπικής σχέσης, εφάρμοσε τα πιο κάτω:

Δημιούργησε τη ψευδαίσθηση της επιλογής

Αργά ή γρήγορα θα χρειαστείς τη βοήθεια κάποιου φίλου ή συναδέλφου προκειμένου να φέρεις εις πέρας μιαν αποστολή. Αν είναι κάτι απλό τότε θα βρεις αρκετούς εθελοντές ωστόσο τι γίνεται όταν ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας; Μια έξυπνη τακτική είναι το να ζητήσεις πρώτα κάτι το οποίο πολύ πιθανόν να συνοδευτεί από αρνητική απάντηση. Στη συνέχεια ζήτα κάτι πιο βατό φέρνοντας ουσιαστικά το άτομο το οποίο είναι απέναντί σου στην ιδιαίτερη θέση να μην αρνηθεί για δεύτερη φορά.

Δώσε μια νέα οπτική γωνιά στη διαφωνία

Στην προσπάθειά σου να παραθέσεις τη δική σου άποψη, έχεις την τάση να διαφωνείς με κατηγορηματικό τρόπο. Η τακτική αυτή λειτουργεί ως μπούμερανγκ μιας και δημιουργεί ένταση και προστριβές. Την επόμενη φορά που θα ακούσεις κάτι με το οποίο διαφωνείς, μαλάκωσε την στρατηγική σου. Αρχικά σχολίασε το γεγονός ότι έχεις καταγράφει τη διαφορετική άποψη και στη συνέχεια ξεκίνα την εναλλακτική σου πρόταση με την ατάκα «αντιλαμβάνομαι αυτό που λες, αλλά μήπως έχεις ποτέ σκεφτεί το εξής».

Χρησιμοποίησε αυτοσαρκασμό

Ιδιαίτερα όταν προσπαθείς να κτίσεις την εικόνα σου σε έναν άγνωστο, πασχίζεις να κρύψεις τα ψεγάδια σου, αντί να επιστρατεύσεις απλά κόλπα ψυχολογίας. Παρόλ’ αυτά η προβολή του με έξυπνο τρόπο και με δόση χιούμορ, μπορεί να αποτελέσει άσο στο μανίκι σου. Πολύ απλά διότι η τέλεια εικόνα καθιστά το άτομο το οποίο έχεις απέναντί σου, καχύποπτο. Ενώ αντιθέτως αν αποδείξεις ότι είσαι ευάλωτος όπως άλλωστε και ο κάθε άνθρωπος, θα κερδίσεις συμπάθειες.