Η ψυχολογική κατάσταση στην οποίαν βρίσκεσαι όταν λαμβάνεις σημαντικές αποφάσεις, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια να καρπωθείς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η αυτοεκτίμηση είναι η λέξη κλειδί μιας και οι προϋποθέσεις προκειμένου να υπερβείς το ένα εμπόδιο μετά το άλλο, ξεκινά από μέσα σου και τη σιγουριά ότι μπορείς να τα καταφέρεις.

Προκειμένου να αυξήσεις την εσωτερική σου δύναμη, μπορείς να καταφύγεις στις τρεις πιο κάτω απλές τακτικές:

Απέφυγε τη ψύχωση με τα λάθη

Παρά το ότι έδωσες την καλύτερή σου παράσταση στο ραντεβού, δεν κατάφερες να κερδίσεις το κορίτσι. Παρά το ότι ήσουν άριστα προετοιμασμένος για τη συνέντευξη, δεν πήρες τη δουλειά. Οι αποτυχίες είναι κομμάτι της ζωής και στο τέλος της ημέρας, αυτές που δίνουν μεγαλύτερη αξία σε κάθε νίκη. Μάζεψε τα κομμάτια σου, κάνε μια γερή ανασύνταξη σωματικά και ψυχολογικά και συνέχισε να βαδίζεις προς τα εμπρός.

Επαναξιολόγησε τα πρότυπά σου

Εάν θέλεις να αποκτήσεις σώμα bodybuilder αλλά ταυτόχρονα υποπίπτεις συχνά σε διατροφικές αμαρτίες και εάν θέλεις η φωνή σου να αντηχεί στο πλήθος αλλά φοβάσαι να εμφανιστείς μπροστά από κοινό, τότε έχεις ενώπιόν σου κάποιες αντιφάσεις. Η ιδεατή εικόνα που σχηματίζεις στο μυαλό βάση αυτού που βλέπεις στην τηλεόραση ή ακούς στο ραδιόφωνο, κρύβει πίσω της πολλή δουλειά και θυσίες, τις οποίες όμως ίσως δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις. Ξεκίνα με ένα βήμα προς τα πίσω, θέτοντας ρεαλιστικούς και χειροπιαστούς στόχους οι οποίοι είναι στα μέτρα σου και όχι στη… σφαίρα της φαντασίας.

Μην κρίνεις για να μην κριθείς

Η σίγουρη συνταγή για κωλυσιεργία και αναβλητικότητα είναι η μεταφορά των ευθυνών σε οποιονδήποτε άτομο πέραν του εαυτού σου. Ταυτόχρονα, το ευκολότερο πράγμα που οδηγεί σε αποφυγή αποτελεσμάτων είναι η κριτική σε φίλους, γονείς, συνάδελφους και άλλα άτομα με τα οποία συναναστρέφεσαι καθημερινά. Ψάχνοντας βαθιά μέσα σου για τη δύναμη εκείνη που θα σε οδηγήσει στο μονοπάτι των επιτυχιών, τότε θα αυξήσεις και την αυτοπεποίθησή σου.