Η πρόσβαση στην καθημερινότητα διασημοτήτων αλλά και ανθρώπων της διπλανής πόρτας για τους οποίους όλα φαίνεται να πηγαίνουν δεξιά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχουν πλάσει μια διαφορετική έννοια της τελειότητας.

Προφανώς και θα ήθελες να είσαι ο επιχειρηματίας ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν και πλέον το παθητικό σου εισόδημα του έχει εξασφαλίσει το υπόλοιπο της ζωής του και προφανώς θα ήθελες να ταξιδέψεις σε κάθε γωνιά του κόσμου με ανέσεις.

Παρόλ’ αυτά η τελειομανία δεν είναι απαραίτητο συστατικό ώστε να ξυπνάς και να κοιμάσαι με ένα αίσθημα πληρότητας, λόγω του ότι από τη μια δεν είναι σχεδόν ποτέ εφικτή και από την άλλη, δεν απευθύνεται στον οποιονδήποτε.

Αν λοιπόν έχεις μπει στο «τρυπάκι» του να προσπαθείς να έχεις το τέλειο και να πετυχαίνεις το τέλειο, συνέχισε να διαβάζεις μια διαφορετική σκοπιά:

Τελειομανία δεν ισούται με επιτυχία
Η κατάκτηση της κορυφής ή έστω η εκπλήρωση ενός στόχου, δεν είναι απαραίτητα μια μοναχική διαδρομή, αλλά αντιθέτως το να ζητήσεις βοήθεια από έναν εμπειρότερο ή κάποιον ο οποίος έχει ήδη βαδίσει το μονοπάτι της επιτυχίας, είναι μια έξυπνη τακτική. Ένας τελειομανής θεωρείται ότι θα κλονίσει την εικόνα του ή θα πληγώσει τον εγωισμό του αν ζητήσει χείρα βοηθείας, ενώ περιορίζουν το ρίσκο υπό το φόβο του να πάει κάτι στραβά. Μήπως λοιπόν η τάση σου να ελέγχεις τα πάντα και να μην προχωράς στο επόμενο βήμα αν δεν τελειοποιήσεις το προηγούμενο, σε κρατά πίσω;

Ο τελειομανής δεν είναι αρεστός
Η προσπάθειά σου να χτίσεις μιαν αψεγάδιαστη εικόνα με στόχο να κερδίσεις συμπάθειες και εντυπώσεις, δύναται να σου γυρίσει μπούμερανγκ διότι πολύ απλά το τέλειο δεν υπάρχει και ο άνθρωπος δεν έλκεται απ’ αυτό. Ακόμα και μια κατάσταση η οποία αγγίζει το τέλειο, δημιουργεί ένα αίσθημα πίεσης τόσο γι’ αυτόν ο οποίος προσπαθεί, όσο και γι’ αυτόν ο οποίος εκτίθεται σε ένα τέτοιο… θέαμα. Με άλλα λόγια, η συνάντηση με ένα άτομο το οποίο όχι απλώς παλεύει για την τελειότητα, αλλά επιζητεί να υπάρχει και στους γύρω του, δημιουργεί κενό.

Τελειομανία και λογική δεν πάνε μαζί
Οι εικόνες οι οποίες πλασάρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «τυχαίνει» να αιχμαλωτίζουν πάντα ευχάριστες και χαμογελαστές στιγμές, ενώ γίνονται ακόμη πιο λαμπερές με τη χρήση φωτογραφικών φίλτρων. Οι διασημότητες με την αψεγάδιαστη εξωτερική εμφάνιση και την πλειάδα υλικών αγαθών, σε σπρώχνουν στην αντίληψη ότι η τελειότητα θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός ωστόσο το κυνήγι της είναι εξαντλητικό. Από τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να ελέγχεις τους πάντες και τα πάντα, τότε πολύ απλά η τελειομανία είναι μια πλάνη από την οποίαν οφείλεις να συνέλθεις το συντομότερο δυνατόν.