Κι αν είσαι θυμωμένος κι αν τα νεύρα σου κτυπάνε κόκκινο από την αναστάτωση που μόλις έχει προκληθεί, οι γύρω σου τι σου φταίνε; Όλοι γνωρίζουμε ότι καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις. Καταστάσεις κάτω από συνθήκες που χρειάζεται υπομονή και επιμονή μέχρι να επιλυθούν. Ένα από τα συναισθήματα που πρέπει να είσαι λίγο περισσότερο προσεκτικός είναι το συναίσθημα του θυμού. Ποιες λοιπόν είναι οι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις όταν είσαι θυμωμένος;

Σταμάτα ότι κάνεις

Αν ο θυμός προήλθε από ένα τηλεφώνημα ή μια αποτυχία, σταμάτα την ίδια ώρα αυτό που κάνεις. Η συνέχειά του πιθανόν να προκαλέσει κι’ άλλο θυμό και αναστάτωση.  Αυτό κατά βάθος δεν το θέλεις ούτε εσύ, αλλά ούτε και οι γύρω σου.

Αν βρεθούν άτομα στο δρόμο σου, τη δεδομένη στιγμή, διάκοψέ τους, χωρίς φωνές και χειρονομίες και πες ξεκάθαρα «δώσε λίγο χρόνο». «Δεν είμαι καλά, τώρα, αργότερα».

Πραγματικά, αν συνεχίσεις να κάνεις αυτό που έκανες εκείνη τη στιγμή με περισσότερο θυμό, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Κανένα απολύτως.

3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις όταν είσαι θυμωμένος

Πάρε μισή ώρα για σένα

Αυτό που πρέπει να κάνεις όταν είσαι θυμωμένος είναι να τερματίζεις την ίδια στιγμή την κατάσταση. Με το να τα «βρίσκεις» με τον εαυτό σου είναι το καλύτερο «φάρμακο».

Πάρε μισή ώρα για σένα, όπου κι αν βρίσκεσαι. Στο γραφείο, στο σπίτι ή και σε δημόσιο χώρο. Αναζήτησε λουλούδια, ώστε να χαλαρώσεις. Δες γύρω σου τι υπάρχει, το οποίο μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα. Ένα βιβλίο, ένα ραδιόφωνο, ένα παράθυρο για να ξεσπάσεις «προς τα έξω»;

Αυτό που συνήθως κάνουμε, μετά από μια δύσκολη κατάσταση, είναι να αναζητούμε αμέσως-αμέσως μια αγκαλιά και μια καλή κουβέντα. Αυτά, έχουν όλο το χρόνο να περιμένουν. Αυτό που προηγείται είναι η συζήτηση εσένα και του ίδιου σου του εαυτού.

Μην ρίξεις ευθύνες

Στις 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις όταν είσαι θυμωμένος, περιλαμβάνεται και ο μη καταμερισμός ευθυνών.

Ερωτήσεις και φράσεις τύπου: «αλήθεια ποιος το ξεκίνησε;», «εσύ φταις και μην συνεχίσεις», «αυτή η κουβέντα δε τελείωσε ακόμα», δεν αξίζουν σε κανένα. Γιατί να μεταμορφώνεσαι σε τέρας και σε απάνθρωπο; Για πιο λόγο να απειλήστε και να χαλάτε περισσότερο τη διάθεσή σας;

Στη συνεργασία και στην επικοινωνία μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων, δε χωράει το μίσος και οι απειλές. Τι θα κερδίσεις όταν επαναλάβεις το ποιος ευθύνεται; Αφού εν τέλει, όταν πάτε για ύπνο η κατάσταση αυτή θα εξακολουθεί να προβληματίζει όλους τους εμπλεκόμενους. Υπάρχουν απλά «οι κάποιοι άλλοι» που δείχνουν μπρος τα έξω πως δεν τους καίγεται καρφί.

3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις όταν είσαι θυμωμένος

Πάρε λοιπόν, το χρόνο σου. Ξεκαθάρισε, μίλησε και αν μη τι άλλο συγχώρεσε. Η ζωή είναι τόσο υπέροχη για την χαλάς με μούτρα.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.