E-mail, Instagram, Twitter και Facebook αποτελούν μέσα τα οποία παρέχουν παράθυρο στο τι γίνεται στον κόσμο. Παράλληλα παρέχουν δυνατότητας επικοινωνίας με άτομα στο διπλανό δωμάτιο και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ωστόσο ένα μήνυμα μπορεί να περιμένει.

Ωστόσο η υπερβολική πρόσβαση στην πληροφορία αλλά και στην επικοινωνία, δύναται να αποβεί ζημιογόνα. Ιδιαίτερα όταν παίρνει μορφή κουτσομπολιού, στραγγίζει την ενέργειά σου, οδηγώντας σε μια ή περισσότερες από τις πιο κάτω παγίδες:

Κλέβει χρόνο με τα αγαπημένα σου άτομα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απωθητικό από του να μοιράζεσαι ένα δωμάτιο με ένα άτομο το οποίο έχει το πρόσωπό του «χωμένο» σε μιαν οθόνη. Η εξάρτηση αυτή είναι πιο ενοχλητική στο οικογενειακό δείπνο ή στο ξάπλωμα στο κρεβάτι μετά από μια απαιτητική ημέρα. Κι αυτό έχοντας ως δεδομένο ότι αύριο, μεθαύριο, την επόμενη εβδομάδα και τον επόμενο μήνα, τα αγαπημένα σου άτομα θα είναι δίπλα σου. Η απάντηση σε ένα μήνυμα μπορεί να περιμένει όταν βρίσκεται με την οικογένεια ή τα δικά σου άτομα.

Κλέβει την εσωτερική σου γαλήνη

Η χρήση του κόκκινου χρώματος στα πλείστα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να προβληθεί ένα νέο μήνυμα, δεν είναι τυχαία. Είναι, αντιθέτως, σχεδιασμένη με τέτοιον τρόπο ώστε να σε κρατά σε εγρήγορση και να δημιουργεί ένα είδος εξάρτησης. Μην ξεχνάς όμως ότι είσαι ένα ανθρώπινο ον με ανάγκες και όχι ένα μέσο ικανοποίησης για όποιον σε φέρει στο μυαλό μιαν τυχαία στιγμή.

Κλέβει τη συγκέντρωσή σου

Ένα τηλέφωνο συνοδεύεται από πληθώρα χρήσεων οι οποίες απλουστεύουν τη ζωή μας. Τέτοιες είναι η πραγματοποίηση κλήσης, η εύρεση τοποθεσίας μέσω χάρτη, η παραγγελία φαγητού και το κάλεσμα ταξί. Παρόλ’ αυτά τείνουμε να το χρησιμοποιούμε όχι και τόσο αποδοτικά μιας και αποτελεί ένα απλό τρόπο υπεκφυγής από τη ρουτίνα. Πόσες φορές ελέγχεις τα e-mails και τα μηνύματα στο WhatsApp ημερησίως; Στο τέλος της ημέρας, το τηλέφωνο είναι εκεί για να σε εξυπηρετεί και όχι να σε κάνει δέσμιό του.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.