Συχνά η προσπάθεια να αναγνωρίσεις το που βρίσκεσαι και πως πορεύεσαι δεν είναι εύκολη διαδικασία. Υπάρχουν παράγοντες οι οποίοι είναι παραπλανητικοί ωστόσο υπάρχουν και τα σημάδια ότι αποδίδεις καλύτερα απ’ όσο νομίζεις.

Τρία εξ αυτών τα οποία δύναται να είναι μέρος της καθημερινότητάς σου είναι τα εξής:

Μαθαίνεις από τα λάθη σου

Ένα χαρακτηριστικό του ατόμου το οποίο μένει στάσιμο, είναι το γεγονός ότι επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Παρόλ’ αυτά η ρήση «το πάθημα γίνεται μάθημα» μαρτυράει ότι ακόμη και η αποτυχία μπορεί μακροπρόθεσμα να αποφέρει αποτελέσματα. Αν έχεις τη ψυχραιμία να κάνεις τη μανούβρα η οποία δεν θα σε οδηγήσει στο ίδιο μονοπάτι, τότε είναι σημάδι ότι αποδίδεις καλύτερα. Οι επιλογές αυτές δεν περιορίζονται στο εργασιακό περιβάλλον, αλλά επεκτείνονται και στο κοινωνικό. Μήπως είναι καιρός να παραγκωνίσεις τον φίλο ο οποίος σε μειώνει δημοσίως; Ή μήπως είναι καιρός να βρεις την πόρτα της εξόδου από μια τοξική σχέση;

Κάνεις σοφή κατανομή χρόνου

Σαφώς και υπάρχει χρόνος για να ξαπλώσεις στον καναπέ και να δεις την αγαπημένη σου σειρά. Ο χρόνος ξεκούρασης και ο χρόνος με τον εαυτό σου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δαιμονοποιείται. Θα πρέπει όμως να ακολουθεί μια παραγωγική διαδικασία η οποία επιφέρει βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Η ικανότητα να μεγιστοποιείς το χτίσιμο σε συνάρτηση με το χρόνο που αφιερώνεις σε ένα σκοπό, είναι μαγκιά. Αυτό βεβαία απαιτεί εμπειρία μιας και μέσω της δοκιμής διαφόρων τακτικών, αντιλαμβάνεσαι πως μπορείς να είσαι πιο παραγωγικός και πιο ουσιαστικός.

Είσαι υγιής

Η ψυχολογική πίεση η οποία απορρέει από έναν κατήφορο χωρίς αρχή και τέλος, έχει επιπτώσεις στην υγεία αλλά και την εξωτερική σου εμφάνιση. Αν ξυπνάς ξεκούραστος και γεμάτος ενέργεια, σφύζοντας από ζωή τότε σαφώς και είναι σημάδι ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Η υγεία συχνά υποτιμάται ως παράγοντας ευτυχίας και επιτυχίας και μόνο αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, τυγχάνει της ανάλογης αναγνώρισης. Ένα μυαλό το οποίο είναι συνειδητοποιημένο και κυνηγάει τους ξεκάθαρους στόχους του, αποτελεί θωράκιση του οργανισμού.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.