Μια βραδιά χωρίς καλό ύπνο ή μια σωρεία οικονομικών υποχρεώσεων δύναται να σε αναστατώσουν και να καταστήσουν τη μείωση της ανησυχίας ως μια δύσκολη διαδικασία.

Το μυαλό έχει την τάση να παίζει περίεργα παιχνίδια στην προσπάθειά σου να σε προστατέψει ωστόσο μπορείς να το κάνεις σύμμαχό σου.

Η διαδικασία της μείωσης της ανησυχίας απλοποιείται αν έχεις υπόψη τα πιο κάτω:

Η πηγή της είναι στο μέλλον

Είθισται η ανησυχία να αφορά κάτι το οποίο πιστεύεις ότι θα συμβεί μελλοντικά. Το κατά πόσον βέβαια υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο είναι ξεχωριστό κεφάλαιο. Επομένως από τη στιγμή που αυτό το κάτι απέχει πολύ, καλό θα ήταν να δώσεις έμφαση σε αυτά τα οποία επείγουν. Στο τέλος της ημέρας η ανησυχία πηγάζει από την προσπάθεια να προβλεφθεί το μέλλον, γεγονός το οποίο είναι αδύνατον. Το ωφέλιμο στην όλη διαδικασία είναι η καλύτερη προετοιμασία ώστε να μειωθεί η επιρροή εξωτερικών παραγόντων στη ζωή σου.

Συμβαίνει σε όλους

Το «προνώμιο» της ανησυχίας δεν είναι δική σου αποκλειστικότητα. Ακόμα και εκείνα τα άτομα τα οποία είναι cool και η τύχη φαίνεται να δουλεύει γι’ αυτά, έχουν ανασφάλειες. Μάλιστα σύμφωνα με μελέτη η οποία δημοσιοποιείται από την Anxiety and Depression Association of America, 18% του πληθυσμού στις Η. Π. Α. έχει ανησυχία σε διαφορετικό βαθμό. Το στατιστικό αυτό σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα με αυτό που αντιμετωπίζεις μιας και δεν είσαι ο μοναδικός. Ούτε βέβαια η συνταγή της απομόνωσης είναι το αντίδοτο μιας και η ανησυχία τυγχάνει καλύτερης αντιμετώπισης με παρέα.

Δεν είναι ντροπή

Οποιοδήποτε αίσθημα ανησυχίας ιδιαίτερα αν είναι δύσκολα διαχειρίσιμο, μπορεί να σε βυθίσει σε σωρεία σκέψεων. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται με αδυναμία την οποίαν ο εγωισμός σου δύσκολα μπορεί να χωνέψει. Η μείωση της ανησυχίας μέσω της αναζήτησης βοήθειας ακόμα και από ψυχολόγο δεν θα πρέπει να είναι taboo, αλλά αντιθέτως νόρμα. Ούτε και πρέπει να θεωρείται τρωτό σημείο για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεσαι.