Το να κάνεις αυτό που αγαπάς έχει να κάνει πολύ λιγότερο με το επάγγελμα που θα επιλέξεις για να ασκήσεις και πολύ περισσότερο με τον τρόπο που επιλέγεις να περάσεις τον χρόνο σου, δημιουργικά.

Η δε ατάκα του Marc Anthony «κάνε αυτό που αγαπάς και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ», σαφώς και εμπεριέχει μια μεγάλη αλήθεια ωστόσο το κίνητρο δεν θα πρέπει να συνδέεται πάντοτε με το χρήμα.

Συνεχίζοντας το διάβασμα, θα επιβεβαιώσεις με τρία σημεία ότι όντως κάνεις αυτό που αγαπάς, είτε είναι ένα επάγγελμα, ένα χόμπι ή μια απλή συνήθεια.

Θα το μοιραζόσουν και δωρεάν
Το χρήμα αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη ανταμοιβή ή καλύτερα… παρέχει το καλύτερο κίνητρο ώστε να σηκωθείς από το κρεβάτι ή τον καναπέ και να γίνεις ενεργός και παραγωγικός. Ωστόσο αυτό δεν εγγυάται ότι η διαδικασία στην οποίαν θα υποβληθείς, είναι κάτι που θα διασκεδάσεις ή θα απολαύσεις να κάνεις, αλλά μάλλον το αντίθετο. Όταν ξεπεράσεις την άποψη ότι «πρέπει να δώσεις για να πάρεις» ή ότι το χρήμα κινεί τα νήματα, τότε θα ανακαλύψεις το σπουδαίο κέρδος της ηθικής ικανοποίησης από την ενασχόλησή σου με αυτό που αγαπάς.

Το μεταδίδεις
Όταν βλέπεις άτομα να «επιβιβάζονται» στο ίδιο τρένο με εσένα, τότε σημαίνει ότι η ειλικρίνεια και η αφοσίωσή σου έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Αν το πάθος σου για το κολύμπι, ή το ποδόσφαιρο ή το διάβασμα γίνεται αρεστό από τους φίλους και την οικογένειά σου, σημαίνει ότι ακτινοβολείς ικανοποίηση και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις. Στην πορεία κάποιοι θα παραμείνουν στο τρένο και κάποιοι θα κατεβούν, αλλά αυτό δεν θα αλλοιώσει την πορεία του.

Δεν συμβιβάζεσαι με τη μετριότητα
Η στιγμή εκείνη που ανακαλύπτεις την κλίση και το ταλέντο σου προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, είναι απλά μαγική. Ιδιαίτερα εάν είσαι κάποιος που τα επίπεδα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης είναι χαμηλά, τότε η συνειδητοποίηση ότι «είμαι καλός σε αυτό» είναι σαν ένεση αδρεναλίνης. Από τη στιγμή που εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, δεν θα σταματήσεις να ψάχνεις τρόπους να βελτιωθείς και να τελειοποιήσεις αυτό που αγαπάς.