Η δημιουργία οικογένειας ή η ανάληψη ενός επαγγέλματος με διαφορετικά ωράρια είναι μόνο δύο λόγοι οι οποίοι μπορεί να σε αποπροσανατολίσουν από το να προθέσεις καύσιμο στο πάθος σου. Αυτό μπορεί να είναι ένα χόμπι ή μια ενασχόληση για το κοινό καλό.

Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή σε αυτό που αγαπάς δεν είναι δύσκολο αλλά απαιτεί απόφαση και πειθαρχία. Τρεις τρόποι προκειμένου να αναβιώσει η φλόγα είναι οι εξής:

Επέστρεψε εκεί όπου όλα άρχισαν

Όταν η φλόγα τείνει να σβήσει, η αναζωπύρωση της γίνεται ενθυμούμενος τον λόγο για τον οποίον την δημιούργησες. Μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και cliche αλλά τα πρώτα συναισθήματα όταν ανακάλυπτες κάτι καινούργιο, μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για το μέλλον. Πότε άκουσες την πρώτη νότα από κιθάρα η οποία σε ενθάρρυνε να μάθεις να την χρησιμοποιείς; Ή πότε ήταν το πρώτο φιλί με τη σύντροφό σου το οποίο σε έκανε να νιώσεις μοναδικός και ξεχωριστός; Κάπως έτσι ανακαλύπτεις εκ νέου τον εαυτό σου και προσθέσεις καύσιμο στο πάθος σου.

Καλλιέργησε τη συναισθηματική ισορροπία

Προφανώς η ανακάλυψη εκ νέου του πάθους σου είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι ενώ πλησιάζει η προθεσμία παράδοσης αποτελεσμάτων στον προϊστάμενό σου. Όταν το αυτοκίνητό χαλάει στο δρόμο, προφανώς δεν έχεις την ηρεμία να κάνεις ανασκόπηση των στόχων σου και να δεις που βρίσκεσαι. Παρόλ’ αυτά σε ότι αρνητικό ή πιεστικό κι αν προκύψει, ο πανικός δεν είναι σύμμαχος. Αντιλαμβανόμενος ότι κάθε κατάσταση δεν μπορεί να αναιρεθεί με ταξίδι στο παρελθόν, μαθαίνεις να τη διαχειρίζεσαι με περισσότερη ψυχραιμία. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις καθαρότερο μυαλό και θα εκτιμήσεις αυτό που σε διεγείρει και σου ανεβάζει την διάθεση για δημιουργικότητα.

Διάβασε βιβλία

Πόσο μοναδικό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις ώστε ποτέ και κανείς δεν βρήκε λύση και την έγραψε κάπου; Η πρόσβαση στην πληροφορία πλέον είναι ανεξάντλητη ωστόσο ένα καλό βιβλίο αποτελεί ισχυρό σύμμαχο ακόμα και με το διαδίκτυο διαθέσιμο. Ακόμη κι αν δεν επιθυμείς να διαβάσεις κάτι σχετικό με το πάθος σου, μια καλή επιλογή είναι βιογραφίες επιτυχημένων ανθρώπων. Επίσης σπουδαίες προσωπικότητες στον τομέα της αυτοβελτίωσης όπως οι Tony Robbins και Robin Sharma έχουν εμπνεύσει εκατομμύρια άτομα με το έργο τους.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.