Όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι όλες οι μέρες και οι ώρες ίδιες. Αυτό δεν ισχύει ούτε καν για το χαμόγελο, το οποίο είναι ένα τα πιο γλυκά «φάρμακα» για να γιατρέψεις τις εσωτερικές και εξωτερικές σου πληγές. Παρόλα αυτά υπάρχουν 3 τρόποι για να «κουβαλάς» πάντα το αληθινό χαμόγελό σου. Ξέρεις πολύ καλά και εσύ αλλά και οι γύρω σου ότι το χρειάζεστε. Διότι αυτό το «φάρμακο», γιατρεύει, επουλώνει και αλλάζει τα πάντα!

Να αφαιρείς τις αρνητικές σκέψεις σου

Πας μια βόλτα, ή ακόμα το πιο συνηθισμένο: κάθεσαι στον καναπέ παρακολουθώντας τηλεόραση. Και εσύ «σκοτώνεις» το μυαλό σου με σκέψεις. Για ποιο λόγο τότε βγήκες ή κάθισες στον καναπέ για να χαλαρώσεις;

Να αφαιρείς τις αρνητικές σου σκέψεις και να απολαμβάνεις τη στιγμή. Και αν πιστεύεις ότι το χαμόγελο δεν μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση κοίταξε γύρω σου.

Χάζεψε τους γύρω σου, χωρίς δεύτερη σκέψη. Προσοχή όμως. Μην μπεις στη διαδικασία του «βλέπω από πάνω μέχρι κάτω κάποιον». Δηλαδή σκέψεις τύπου «τι φοράει», «γιατί είναι έτσι», «κοίτα πως κοιτάζει». Χάζεψε τα χαμόγελα και άκουσε τα δυνατά γέλια των γύρω σου.

3 τρόποι για να «κουβαλάς» πάντα το αληθινό χαμόγελό σου

Να κρατάς μαζί σου κάτι που σε κάνει να χαμογελάς

Αυτό που ακολουθεί μπορεί να ακούγεται χαζό και περίεργο. Αλλά ένας από τους 3 τρόπους για να «κουβαλάς» πάντα το αληθινό χαμόγελό σου είναι να κρατάς αυτό που σε κάνει να χαμογελάς.

Ίσως να είναι μια φωτογραφία που σου φέρνει όμορφη ανάμνηση. Δεν είναι ανάγκη να την κρατάς και να τη διαφημίζεις. Κράτησέ την για σένα και για τον εαυτό σου. Βάλε την στην τσάντα σου ή στο πορτοφόλι σου ή ακόμα και στη τσέπη σου.

Αν αυτό που σε κάνει να χαμογελάς το εμπιστεύεσαι αληθινά, να το κρατάς και να το σφίγγεις. Και να το «κουβαλάς», όσο μεγάλο, όσο μικρό κι αν είναι. Να έχεις μαζί σου, έστω και τη μυρωδιά, έστω και τη γεύση του.

Να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα

Προτού πατήσεις το πόδι σου στο μεταφορικό μέσο, το οποίο επέλεξες να πας σ’ ένα μέρος, έχει στο νου σου το εξής. Μπορεί στο δρόμο, ή στη συνάντηση για παράδειγμα, να συμβεί το οτιδήποτε.

Υπάρχει πιθανότητα να συναντήσεις κάποιο άτομο που δε σε εκτιμά. Κάποιον ο οποίος σε ζηλεύει και πετάει τοξικά αστεία. Αν πραγματικά αποδεχτείς ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, πριν καν παρουσιαστείς εκεί, τότε θα αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε κατάσταση με χαμόγελο.

Το σπουδαίο στη ζωή μας είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Να ξέρουμε να απαντάμε, πριν καν μας κάνουν κάποια ερώτηση. Να έχουμε έτοιμες λύσεις σε κάθε πιθανή κατάσταση. Και προπάντων να γνωρίζουμε ότι εκείνη η στραβή, καμπυλωτή γραμμή στο πρόσωπό μας, μπορεί να αλλάξει τα πάντα γύρω μας.

3 τρόποι για να «κουβαλάς» πάντα το αληθινό χαμόγελό σου

Αυτοί λοιπόν ήταν οι 3 τρόποι για να «κουβαλάς» πάντα το αληθινό χαμόγελό σου. Έχε τους στο νου σου. Στην πορεία θα διαπιστώσεις ότι το χαμόγελο είναι ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά στον άνθρωπο. Μετά την καρδιά φυσικά. Μη ξεχνάς όμως πως και τα δύο έχουν ένα κοινό. Χωρίς αυτά…δε ζούμε.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.