Η προσέγγιση και η γνωριμία ενός υπερευαίσθητου ατόμου απαιτεί προσπάθεια, η οποία όμως μπορεί να συνοδευτεί από οφέλη μακροπρόθεσμα. Όταν καταφέρεις να κερδίσεις το σεβασμό μιας τέτοιας περίπτωσης, τότε θα έχεις ένα πιστό φίλο και σύμμαχο ο οποίος δένεται και δίνεται χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τρία χαρακτηριστικά ενός υπερευαίσθητου ατόμου είναι τα εξής:
Ζει μέσα στο μυαλό του
Η υπεραισθησία αναγκάζει ένα άτομο να χάνει κατά διαστήματα την επαφή με την πραγματικότητα. Αντιθέτως δίνει πολύ περισσότερη σημασία στα όσα συμβαίνουν στο κεφάλι του, αγνοώντας τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Δύσκολα οι απόψεις του αλλάζουν μιας και είναι παγιωμένες επομένως δύσκολη είναι και η έξοδός του από την απομόνωση. Τα υψηλά επίπεδα εμπάθειας το οδηγούν σε μια συνεχή προσπάθεια να προβλέψουν το τι σκέφτονται και τι αισθάνονται οι άλλοι γι’ αυτό. Φυσικό επακόλουθο είναι το άγχος και η ανησυχία, στοιχεία τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας.
Δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις
Η ικανότητα ηγεσίας ενός υπερευαίσθητου ατόμου είναι περιορισμένοι καθώς η λήψη αποφάσεων δεν είναι η αγαπημένη του διαδικασία. Στο μυαλό του παίζουν πολλά από τα λεγόμενα what-if scenarios. Με άλλα λόγια προσπαθεί να προκαταλάβει τα αποτελέσματα μιας απόφασης με μεγαλύτερη πιθανότητα αυτά να είναι αρνητικά. Φοβάται τη λάθος απόφαση και τη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν επομένως μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και ευθυνόφοβο. Είναι πιθανότερο να αναλάβουν πρωτοβουλίες κατά τις πρώτες ώρες της ημέρας, εκεί όπου υπάρχουν ακόμα αποθέματα ενέργειας μιας και δεν έχουν αποστραγγιστεί από την υπερβολική σκέψη και ανάλυση.
Προτιμούν την ατομική άσκηση
Μια τάξη γυμναστικής είναι το χειρότερο σενάριο για ένα υπερευαίσθητο άτομο το οποίο προτιμά να γυμνάζεται μόνο. Η συνήθεια αυτή πηγάζει από την νευρικότητα η οποία δημιουργείται όταν νιώθει πολλά ζευγάρια μάτια πάνω του. Το τρέξιμο είναι σαφώς προτιμητέο παρά ένας αγώνας καλαθόσφαιρας ή ποδοσφαίρου. Το χαρακτηριστικό αυτό επεκτείνεται και στον επαγγελματικό τομέα εκεί όπου το άτομο αυτό προτιμάει έναν προσωπικό χώρο όπου μπορεί να ελέγχει παράγοντες όπως ο φωτισμός και η καθαριότητα. Ευαίσθητος είναι και στην κριτική γεγονός το οποίο σε επίπεδο καριέρας, δεν είναι ωφέλιμο
Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.
Kyriakos Tofi
Ο Κυριάκος Τοφή γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1985 στη Λάρνακα και το 2009 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα στον τομέα της Πληροφορικής, φοιτώντας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Επιστρέφοντας στην Κύπρο, απέκτησε μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων, το οποίο αξιοποιεί εργαζόμενος στον κατασκευαστικό κλάδο.
Το πάθος του για το διάβασμα και τη συγγραφή τον οδήγησε στην δημιουργία του δικού του blog όπου αρθρογραφεί για θέματα αυτοβελτίωσης αλλά και γενικότερα για τον τρόπο ζωής του άνδρα στον 21 αιώνα.
Ο αθλητισμός κατέχει εξίσου σημαντική θέση στη ζωή του, αφού πιστεύει στην αρχαία ρήση, «νους υγιής εν σώματι υγιεί».