Η αναζήτηση της ρίζας ενός προβλήματος έξω από το μυαλό ή το σώμα σου, ενδεχομένως να μην είναι η λύση την οποίαν ψάχνεις.
Αντιθέτως μια τέτοια τακτική αποτελεί ουσιαστικά σαμποτάζ στην ευτυχία σου μιας και η συναισθηματική σου κατάσταση εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίον ερμηνεύεις γεγονότα.
Αν λοιπόν θέλεις να γυρίσεις σελίδα στο βιβλίο της ζωής, λάβε υπόψη τις τέσσερις πιο κάτω συνήθειες:
Ανησυχία για την γνώμη άλλων
Προφανώς η άποψη του προϊστάμενού σου ή της ή του συντρόφου σου διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητά σου. Ωστόσο από εκεί και πέρα η εμμονή με το τι πιστεύει ο άλφα ή ο βήτα για εσένα, μπορεί να σε οδηγήσει σε δύσβατα μονοπάτια. Η ικανότητα να φιλτράρεις τα άτομα εκείνα τα οποία αξίζει να κάνεις την προσπάθεια να εντυπωσιάσεις είναι θεμιτή. Όπως επίσης και η δυνατότητα να ακούς προσεκτικά τους πάντες αλλά να κάνεις κτήμα σου μόνο εκείνα τα οποία μπορούν να σου φανούν χρήσιμα.
Απομόνωση
Η αναζήτηση βοήθειας σε μιαν δύσκολη στιγμή θεωρείται ακόμη και τον 21ο αιώνα ως σημάδια αδυναμίας προκαλώντας σαμποτάζ στην ευτυχία σου. Ιδιαίτερα οι άνδρες, σκέφτονται μια και δύο πριν αναζητήσουν χείρα βοηθείας βάζοντας τον εγωισμό τους μπροστά. Παρόλ’ αυτά είναι μια άλλη σκοπιά και άλλη ματιά η οποία θα ρίξει φως σε μια γκρίζα περιοχή. Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, ακόμα και τα δάκρυα είναι λυτρωτικά και όχι ένα σημάδι ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς πρόσωπα και καταστάσεις.
Σκληρή αυτοκριτική
Όταν θες να κάνεις το βήμα παρακάτω στον επαγγελματικό τομέα, τότε η αυτοκριτική είναι η οδός ωστόσο ακόμη κι αυτή έχει μέτρο. Όταν επιτρέπεις στον εσωτερικό μονόλογο να σε μειώνει και να σε καταβάλει, τότε χρειάζεται να πατήσεις χειρόφρενο και να κάνεις στροφή. Το μυαλό έχει την τάση να γιγαντώνει προβλήματα ως μια ενστικτώδης αντίδραση για να σε προστατέψει. Παρόλ’ αυτά οτιδήποτε ακραίο δεν είναι ωφέλιμο, αλλά αντιθέτως ιδιαίτερα βλαβερό.
Επιμονή στην ρουτίνα
Ζώντας ή καλύτερα… επιβιώνοντας στη ζώνη άνεσής σου, περιορίζεις τα συναισθήματα τα οποία νιώθεις, προκαλώντας παράλληλα σαμποτάζ στην ευτυχία σου. Το να κάνεις κάτι διαφορετικό δεν συνεπάγεται και την αύξηση του κινδύνου καθώς η πρόοδος έρχεται βήμα προς βήμα. Το άλμα από μια γέφυρα προκειμένου να νιώσεις την αδρεναλίνη δεν είναι το επιθυμητό σενάριο αλλά το να μιλήσεις σε ένα άγνωστο θα προσφέρει χαρά. Επίσης επιστράτευσε χαμόγελο σε κάθε κίνησή σου προκειμένου αυτόματα να ανεβάσεις τη διάθεσή σου.
Kyriakos Tofi
Ο Κυριάκος Τοφή γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1985 στη Λάρνακα και το 2009 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα στον τομέα της Πληροφορικής, φοιτώντας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Επιστρέφοντας στην Κύπρο, απέκτησε μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων, το οποίο αξιοποιεί εργαζόμενος στον κατασκευαστικό κλάδο.
Το πάθος του για το διάβασμα και τη συγγραφή τον οδήγησε στην δημιουργία του δικού του blog όπου αρθρογραφεί για θέματα αυτοβελτίωσης αλλά και γενικότερα για τον τρόπο ζωής του άνδρα στον 21 αιώνα.
Ο αθλητισμός κατέχει εξίσου σημαντική θέση στη ζωή του, αφού πιστεύει στην αρχαία ρήση, «νους υγιής εν σώματι υγιεί».