Μπορεί κάποιος να πει ότι κάθε σχολείο και κάθε καρδιά εκεί μέσα, κάνουν έναν κόσμο καλύτερο και πιο ανθρώπινο. Μάλιστα, υπάρχουν πολλά σχολεία τα οποία μέσα από το εθελοντικό τους έργο, προσφέρουν χαμόγελα και ελπίδα σε μικρούς και μεγάλους.

Ένα από αυτά είναι και το Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Πολιτεία Μάθησης». Το γνωρίσαμε ακόμα πιο εις βάθος, μετά την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, να κρεμάσουν έξω στο σχολείο, αποκριάτικες στολές για άπορα παιδάκια. Για τη σημασία του εθελοντισμού στα σχολεία, συζητά στο LoveLife, η Μιράντα Ξιούρουππα, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου.

«Πολιτεία Μάθησης»: Μιλώντας για τις χρυσές πινελιές του εθελοντισμού, λοιπόν.

«Πολιτεία Μάθησης»: Μιλώντας για τις χρυσές πινελιές του εθελοντισμού

Ποια είναι τα συναισθήματα μετά τη λήξη της πρωτοβουλίας με τις αποκριάτικες στολές;

Η Μιράντα Ξιούρουππα δηλώνει στο LoveLife πολύ περήφανη αλλά και συγκινημένη. «Μέσα από πολλές δράσεις και μαθήματα, καταφέραμε να περάσουμε στα παιδάκια μας το μήνυμα της αγάπης. Ακόμα και το μήνυμα της αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας», αναφέρει.

«Κατανόησαν την έννοια της φτώχιας και έδωσαν τρόπους ώστε να βοηθήσουν φτωχά παιδάκια με διάφορους τρόπους», συνεχίζει.

«Πολιτεία Μάθησης»: Μιλώντας για τις χρυσές πινελιές του εθελοντισμού

Ποια είναι η σχέση του σχολείου με τον εθελοντισμό γενικότερα; Τι είναι αυτό που αξίζει να γνωρίζει από μικρή ηλικία ένα παιδί;

Συζητώντας λίγο πιο εις βάθος για το θέμα του εθελοντισμού, η Διευθύντρια του σχολείου αναφέρει ότι «το σχολείο ασχολείται κάθε χρονιά με θέματα εθελοντισμού».

Τονίζει χαρακτηριστικά ότι η συμμετοχή των παιδιών στους εθελοντικούς οργανισμούς, στο σχεδιασμό και στην ανάληψη εθελοντικών πρωτοβουλιών είναι πολύτιμη. Τα παιδιά «διαθέτουν ενθουσιασμό και τεράστια αποθέματα ενέργειας, δημιουργικές ιδέες και νέες προοπτικές».

«Παράλληλα», προσθέτει, «τους δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουν τη γνώση και τις δεξιότητές τους». Γι’ αυτό και το σχολείο τους συνεχίζει και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί «κι’ άλλες δραστηριότητες όσον αφορά θέματα εθελοντισμού».

«Πολιτεία Μάθησης»: Μιλώντας για τις χρυσές πινελιές του εθελοντισμού

Η σημασία του εθελοντισμού στη ζωή κάθε παιδιού

«Πολιτεία Μάθησης»: Μιλώντας για τις χρυσές πινελιές του εθελοντισμού, λοιπόν.  Η Διευθύντρια του Σχολείου τονίζει ότι ο εθελοντισμός θα πρέπει να μπαίνει στη ψυχή του ανθρώπου από μικρή ηλικία. «Μέσα στην οικογένεια και εκεί όπου αρχίζει η εκπαίδευσή του», συμπληρώνει.

Αργότερα, όπως αναφέρει «το σχολείο ευαισθητοποιεί τα παιδιά μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και εθελοντικές δράσεις. Βοηθάει τους μαθητές να βιώσουν τον εθελοντισμό και να τον αγαπήσουν. Εκεί είναι που οι μαθητές δείχνουν ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για τις εθελοντικές δράσεις που οργανώνονται από το σχολείο».

Κλείνοντας προσθέτει ότι όσα παιδιά γνωρίζουν από μικρή ηλικία τον εθελοντισμό, όταν ενηλικιωθούν «θα ανταποκριθούν με προθυμία σε κάποια ανάγκη. Θ’ απλώσουν το χέρι στο συνάνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια»• και τότε θα έλεγε κανείς ότι θα γίνουν ένα. Μακριά από κακίες και εχθρότητες.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.