Ο Tony Robbins στο βιβλίο του Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας αναφέρεται στην ανάγκη να θέτουμε στον εαυτό μας τις κατάλληλες ερωτήσεις. Αν το πετύχουμε αυτό τότε κινούμαστε ολοταχώς προς την αλλαγή και όχι βεβαίως την απελπισία.

Τρία ερωτήματα τα οποία θα σε ταρακουνήσουν είναι τα εξής:

Τι θα συμβεί αν παραμείνω στην ίδια, βαρετή, δουλειά;

Θεωρητικά αφιερώνεις οκτώ ώρες την ημέρα στο χώρο εργασίας του άρα και ένα τεράστιο ποσοστό της ζωής σου. Αν το περιβάλλον δεν σε εμπνέει ή συνεργάζεσαι με τοξικά άτομα, τότε προφανώς βλάπτεις την υγεία σου.

Τα χρήματα είναι απαραίτητα για να ζήσεις ωστόσο αν δεν κινηθείς προς την αλλαγή τότε μάλλον θα τα ξοδέψεις σε ιατρικές επισκέψεις και φάρμακα.

Η επιλογή επαγγέλματος δεν έχει να κάνει μόνο με το εισόδημά σου. Άλλωστε οι προεκτάσεις του φτάνουν και σε άλλες πτυχές της ζωής σου, συναναστρεφόμενος με φίλους και οικογένεια. Προφανώς και θέλουν να σε βλέπουν χαρούμενο και όχι εξαντλημένος σωματικά και πνευματικά.

Πότε έκανα κάτι έξω από τη ζώνη άνεσής μου;

Η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό όταν κάποιος αναφέρεται στη ζώνη άνεσής σου, είναι κάτι ακραίο. Δεν χρειάζεσαι να πηδήξεις από ένα βράχο για να κάνεις το κάτι διαφορετικό. Αν είσαι εσωστρεφής, τόλμησε να μιλήσεις σε ένα άγνωστο στο δρόμο ή στην υπεραγορά.

Ο φόβος για τη δημόσια ομιλία αντιμετωπίζεται με εξάσκηση μπροστά από τους φίλους σου. Αν δεν τολμάς να ζητήσεις αύξηση, τότε ξεκίνα συζητώντας με τον προϊστάμενό σου για την πορεία σου στην εταιρία. Με άλλα λόγια, η στατικότητα και η ρουτίνα αντιμετωπίζεται κάνοντας ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός.

Τι μισείς;

Η ζήλια και το μίσος είναι δύο συναισθήματα τα οποία ρουφάνε την ενέργειά σου. Ουσιαστικά δεν έχουν καμία απολύτως χρησιμότητα οπότε καλό θα ήταν να τα αντιμετωπίσεις. Ιδιαίτερα το μίσος, θα πρέπει να προσεγγιστεί κάπως… εγωιστικά και να δεις τι είναι αυτό το οποίο διαταράσει την ηρεμία σου;

Έχει τη δύναμη ένα άτομο ή μια κατάσταση να σε κλωνίσει; Εντοπίζοντας αυτό το οποίο δεν σου γεννά θετικά συναισθήματα, μπορείς να το μελετήσεις και να το προσεγγίσεις διαφορετικά. Μήπως το μίσος για κάτι απλά διαιωνίζεται ενώ στην πραγματικότητα το έχεις ξεπεράσει;

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.