Η διεύρυνση του κοινωνικού σου κύκλου απαιτεί το να κάνεις την υπέρβαση και να σπάσεις τον πάγο με άγνωστους. Είτε για επαγγελματικούς, είτε για συναισθηματικούς λόγους, η ανάγκη να γνωρίζεις νέα άτομα κατά τη διάρκεια της ζωής σου, είναι σημαντική.

Τρεις τρόποι με τους οποίους μπορεί να αφήσεις την ντροπή κατά μέρος και να κάνεις το πρώτο βήμα, είναι οι εξής:

Επιστράτευσε τη γλώσσα του σώματος

Πριν κάνεις την προσέγγιση, καλό θα ήταν να εξετάσεις τις πιθανότητες να έχεις ανταπόκριση. Τα λόγια μπορούν να καμουφλάρουν μια συμπεριφορά και τυχόν ενδιαφέρον το οποίο προκύπτει. Ωστόσο η γλώσσα του σώματος δεν μπορεί να πει ψέματα και το διάβασμά της οδηγεί σε χρήσιμα συμπεράσματα. Η οπτική επαφή είναι το πράσινο φως το οποίο ψάχνεις ιδιαίτερα στην περίπτωση του φλερτ. Ένα ζευγάρι μάτια το οποίο «περιπλανιέται» μέχρι να ανταμώσει με άλλον, μαρτυρά ότι το άτομο αυτό θα σου επιτρέψει να σπάσεις τον πάγκο. Σημαντική είναι και η θέση των χεριών καθώς το σταύρωμα μπροστά από το στήθος μαρτυρά αμυντική στάση και έλλειψη ενδιαφέροντος για κοινωνικοποίηση.

Ξεκίνα απλά

Η συζήτηση θεμάτων της επικαιρότητας μπορεί να σου φανεί χρήσιμη σε μεταγενέστερο στάδιο. Ωστόσο αρχικά, αυτό που έχει σημασία είναι να μη φοβίσεις το συνομιλητή σου και να κρατήσει το ενδιαφέρον του. Μια ατάκα βασισμένη σε παρατήρηση ή το να ζητήσεις μια μικρή χάρη είναι ιδανική αρχή. Στόχος είναι να σπάσεις τον πάγο δηλαδή να κεντρίσεις το ενδιαφέρον χωρίς να είσαι επιθετικός ή να κομπάζεις. Χρήσιμες είναι και οι ερωτήσεις ανοικτού τύπου, δηλαδή αυτές οι οποίες δεν μπορούν να απαντηθούν με ένα ναι ή με ένα όχι. Με τον τρόπο αυτό έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να χτίσεις μια συζήτηση βασιζόμενη σε προηγούμενες απαντήσεις.

Μη διστάσεις να διαφωνήσεις

Η εικόνα του «καλού παιδιού» είναι μια καλή αρχή ωστόσο στη συνέχεια απαιτείται και μια… σπίθα. Αν συμφωνείς με οτιδήποτε πέφτει στο τραπέζι τότε ίσως θεωρηθείς βαρετός. Αντιθέτως όταν εκφράζεις μιαν άποψη ή ακόμη καλύτερη μιαν αντίθεση, δείχνεις ότι έχεις προσωπικότητα. Επιπρόσθετα μια μικρή «κόντρα» σε συνδυασμό με χιούμορ, είναι δύο συστατικά τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τη συνταγή της επιτυχίας. Παρατήρησε βεβαίως και την αντίδραση του συνομιλητή σου ώστε να μην ξεπεράσεις την κόκκινη γραμμή.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.