«Το καλό ανακυκλώνεται. Κάνε την αρχή». Αυτό είναι το μήνυμα του Ζορπά για τη φετινή χρονιά. Ένα μήνυμα γεμάτο αισιοδοξία, το οποίο μπορεί και πρέπει να αποτελεί το σλόγκαν όλων μας. Γιατί στην πραγματικότητα μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε ως ανθρωπότητα.

Η διαφήμιση

Τα πάντα ξεκινάνε στο δρόμο, όταν ένας άνθρωπος κουβαλόντας τα ψώνια του, δεν παρατηρεί πως το πορτοφόλι του έχει πέσει. Ένας νεαρός περαστικός βλέπει το πορτοφόλι, το μαζεύει και τρέχει προς τον ιδιοκτίτη του. Αφού του το επιστρέφει, ο άνθρωπος χαρούμενος για την κίνηση του νεαρού ετοιμάζεται να του δώσει κάποια χρήματα για την πράξη του. Κι όμως μέχρι να γυρίσει, ο νεαρός έχει φύγει.

Ο άνθρωπος συνεχίζει την μέρα του κανονικά, χωρίς να μπορεί όμως να ξεχάσει το γεγονός. Και σαν βρίσκεται στο αυτοκίνητο του και τον δρόμο, βλέπει στο πεζοδρόμιο μια μεγάλη σε ηλικία κυρία, που μοιάζει να έχει χαθεί. Αυτή ζητά βοήθεια απ’ τους περαστικούς, όμως κανείς δεν ανταποκρίνεται. Έτσι ο άνθρωπος εμφανός επηρεασμένος και φορτισμένος από όσα έζησε πιο πριν σταματά για να βοηθήσει την κυρία.

Αφού την ηρεμά καλεί ένα αριθμό που του έδωσε η κυρία, ώστε ο γιος της να έρθει και να την βρεί. Ο γιος της έρχεται και για την μητέρα του, η οποία βρέθηκε χαμένη στη μέση του πουθενά. Όπως προκύπτει ο γιος της είναι ο νεαρός που επέστρεψε το πορτοφόλι πιο πριν.

Το μήνυμα ακριβώς είναι πως μια καλή πράξη θα φέρει άλλη, γιατί πολύ απλά «το καλό ανακυκλώνεται» όπως μας λέει ο Ζορπάς. Και εμείς με την σειρά σας λέμε ας κάνουμε όλοι την αρχή. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε σαν ανθρωπότητα να πάμε μπροστά. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα χρειάζεται κάποιος βοήθεια, όποια και αν είναι αυτή, μην διστάσεις, δώσε την. Αυτό θα κάνει την αρχή.

Δείτε τη διαφήμιση

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.