Βρέθηκε στα χέρια μου πριν από λίγους μήνες κι’ έκτοτε έγινε μόνιμος σύντροφός μου στην κουζίνα. Ένα αλλιώτικο βιβλίο, οι “Επικίνδυνες αποστολές διατροφής” περιέχει εκτός από τις περιπετειώδεις ιστορίες και εύκολες συνταγές για παιδιά. Οι συγγραφείς του βιβλίου, Μαρίνα Φιλίππου και Γιάννης Κερίμης, με τις εύστοχες ιστορίες τους προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά να διατηρούν μια υγιεινή διατροφή.

Η υπόθεση

Ο Σελήνιος, ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, συμμετέχει σε 5 αποστολές στις οποίες με τρόπο διδακτικό, αλλά και παραστατικό, προσπαθεί να πείσει τους φίλους του να αλλάξουν διατροφή. Να κόψουν τις κακές συνήθειες, τη ζάχαρη, τα έτοιμα φαγητά. Τους παροτρύνει να τρώνε ένα γερό και υγιεινό πρωϊνό πριν φύγουν για το σχολείο.

Μέσα από τις περιπέτειες του Σελήνιου και των φίλων του τα παιδιά μαθαίνουν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τρέφονται σωστά. Ποιές τροφές είναι καλά να τρώνε και κυρίως τι περιέχουν. Να πείσουν δηλαδή τα υπόλοιπα παιδιά να τρέφονται σωστά. Πολύ σημαντικό δίδαγμα είναι επίσης το γεγονός ότι όλοι οι φίλοι λειτουργούν σαν ομάδα και στο τέλος καταφέρνουν το στόχο τους. Οι “Επικίνδυνες αποστολές διατροφής” προτρέπουν τα παιδιά να αλληλοβοηθιούνται. Επίσης τους δείχνει πως όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται.

Συνταγές

Το βιβλίο περιέχει επίσης αρκετές συνταγές που μπορούν να σας βοηθήσουν στο μόνιμο δίλημμα “τι θα φάνε σήμερα τα παιδιά;” Πάντα φυσικά με τις υποδείξεις του Γιάννη για σωστή και ισορροπημένη διατροφή, οι συνταγές είναι πολύ εύκολες στην εκτέλεσή τους.

Οι συγγραφείς

Η Μαρίνα Φιλίππου, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, έχει γράψει άλλα τέσσερα βιβλία με εξίσου διδακτικό θέμα. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σύμβουλος στο μάθημα των Ελληνικών. Ο Γιάννης Κερίμης, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, διατηρεί κέντρο διαιτολογικής υποστήριξης. Εργάζεται επίσης ως επισκέπτης λέκτορας σε ιδιωτικό κολλέγιο. Η αγάπη του καθενός για το θέμα του, τούς έχει φέρει κοντά για να γράψουν το πιο πάνω βιβλίο. Το βιβλίο διατίθεται στα βιβλιοπωλεία. Ζητήστε το.

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!