Αρκετοί υποστηρίζουν ότι το απόγευμα είναι η καλύτερη ώρα για ξεκούραση μετά τη δουλειά. Η κατάλληλη στιγμή της μέρας για να χαλαρώσει το μυαλό και το σώμα. Τι γίνεται όμως όταν μετά τη δουλειά τα παιδιά σας, σας περιμένουν για να παίξετε; Ποιοι άραγε είναι οι έξυπνοι τρόποι απασχόλησης των παιδιών;

Έξυπνοι τρόποι απασχόλησης των παιδιών

Είναι αποδεδειγμένο ότι ένας συνδυασμός γνώσεων, ξεκούρασης και παιχνιδιού ωφελεί τα παιδιά. Γι’ αυτό άλλωστε κάποιοι γονείς επιλέγουν να μην αγοράζουν πλέον ηλεκτρονικές συσκευές στα παιδιά τους. Προτιμούν άλλους τρόπους απασχόλησης όπως είναι η μαγειρική, το ομαδικό διάβασμα και η ζωγραφική.

Μαγειρέψτε μαζί

Τι πιο όμορφο από το να διδάξετε τα παιδιά σας μαγειρική;  Αγοράστε τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως καπελάκια και ποδιές και χαρίστε τους την ομορφότερη στιγμή.  Επίσης, ψάξτε να βρείτε τις πιο εντυπωσιακές, εύκολες ταυτόχρονα συνταγές, όπως μπισκοτάκια και μικρά σάντουιτς.  Δώστε τους σωστές οδηγίες, ανακατέψτε τα υλικά μαζί και είμαι σίγουρη ότι το χαμόγελο τους θα γίνει τεράστιο.

Έξυπνοι τρόποι απασχόλησης των παιδιών

Ζωγραφίστε και γελάστε!

Σύμφωνα με έρευνες η ζωγραφική είναι από τις πιο σημαντικές τέχνες στη ζωή του παιδιού. Συγκεκριμένα, μπορεί να αποτελέσει για το παιδί το εργαλείο να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα του. Έπειτα, να δημιουργήσει και να απομακρύνει το άγχος και όλα τα αρνητικά συναισθήματα που πιθανόν να κρύβει. Αγοράστε λοιπόν, τα απαραίτητα όπως πολύχρωμα χαρτόνια, χρωματιστά, παστέλ ακόμα και μπογιές και περάστε λίγες ώρες ζωγραφίζοντας και φυσικά γελώντας!

Έξυπνοι τρόποι απασχόλησης των παιδιών

Πείτε «ναι» στο ομαδικό διάβασμα

Αν ο χρόνος δεν σας το επιτρέπει για την μαγειρική και τη ζωγραφική στο σπίτι, επιλέξτε το ομαδικό διάβασμα. Μαζευτείτε στο σαλόνι του σπιτιού, καθίστε όλοι σας στο πάτωμα με μαξιλάρια τριγύρω και δημιουργήστε μία ατμόσφαιρα ξεχωριστή. Βάλτε χαμηλή μουσική και διαβάστε μαζί. Αν και εσείς έχετε διάβασμα, φέρτε και τα δικά σας βιβλία. Άλλωστε το πρότυπο των παιδιών σας είστε εσείς.

Χαρίστε λοιπόν στα παιδιά σας ένα ξεχωριστό απόγευμα. Απομακρύνεται το άγχος της δουλειάς σας και δοκιμάστε τις πιο πάνω δραστηριότητες. Τι πιο όμορφο από το να «μυρίζει» το σπίτι ζεστασιά;

Έξυπνοι τρόποι απασχόλησης των παιδιών