Ένα παιδί γεννιέται όχι απλά για να ζει αλλά και για να’ ναι πάνω από όλα ευτυχισμένο. Οι γονείς καθίσταται πάντοτε πρότυπα για τα παιδιά τους και οφείλουν καθημερινά να δίνουν σωστές αξίες και συμβουλές. Όλα αυτά, για το μέλλον τους και για τη συνέχεια της ζωής τους με ήρεμους ρυθμούς. Η λέξη ευτυχία είναι μία από τις βασικότερες λέξεις για τις οποίες το παιδί πρέπει να ξέρει, να θυμάται όταν είναι μόνο του, να αναγνωρίζει και όταν του δίνεται η ευκαιρία να την «αρπάζει».

Ευτυχία είναι το κάθε τι μικρό και αθώο

Το παιδί πρέπει από μικρή ηλικία να αναγνωρίζει τη λέξη ευτυχία σε μικρές, αθώες στιγμές. Είναι μια αγκαλιά μετά από ένα δάκρυ, ένα φιλί στο μάγουλο, μία μαγική λέξη όπως «θα τα καταφέρεις», «μπορείς», όταν για παράδειγμα το παιδί σου αποτύχει στο διαγώνισμα, ή όταν δεν πετύχει το γκολ στο γήπεδο. Επίσης, είναι οι λέξεις σεβασμός, αποδοχή στο «διαφορετικό» και εθελοντισμός. Ακόμα, η κατανόηση και η προσφορά στο συνάνθρωπο.

Расскажите своему ребёнку о «счастье»

Η ευτυχία πάντα μοιράζεται

Ο Γάλλος συγγραφέας Κορνέιγ, έγραψε κάποτε ότι «η ευτυχία μοιάζει να είναι φτιαγμένη για να μοιράζεται». Πράγμα που φαίνεται να’ ναι απόλυτα σωστό. Την ευτυχία την μοιράζεσαι και η καρδιά σου αμέσως γαληνεύει. Το χαμόγελο σχηματίζεται σε κλάσματα δευτερολέπτου στο πρόσωπό και η χαρά είναι ανίκητη. Το παιδί από μικρή ηλικία πρέπει να μοιράζεται την ευτυχία, όπως επίσης και το αντίθετο• να αγκαλιάζει την χαρά του διπλανού του.

Το χρήμα δε φέρνει ευτυχία

Μάθε στο παιδί σου να’ ναι χαρούμενο με τις μικρές στιγμές• ένα οικογενειακό τραπέζι με τα απαραίτητα φαγητά και όχι ένα σωρό υπερπολυτέλειες. Δείξτε του ότι ευτυχία είναι ένα καθημερινό πιάτο φαγητό και η φροντίδα στην ηλικιωμένη γιαγιά. Είναι τα ουσιώδη δώρα γενεθλίων και όχι τα κινητά μεγάλης αξίας και τάμπλετς. Είναι τα δώρα τα οποία μπορούν να προσφέρουν γνώσεις και υγεία στα παιδιά όπως βιβλία, εκπαιδευτικά παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια και γραφική ύλη. Εξάλλου το χρήμα, δε φέρνει καθόλου την ευτυχία.

Δώσε λοιπόν την δυνατότητα στο παιδί σου να’ ναι ευτυχισμένο με τα λίγα και εκεί θα αναγνωρίσει πραγματικά την ουσία της ευτυχίας. Μην ξεχνάς να του δείχνεις ότι με τα χρήματα δεν αγοράζεις τα πάντα. Μάθε το ότι με τις απλές κινήσεις, την προσφορά και την αγάπη προς το συνάνθρωπο μπορεί να νικήσει την κάθε δυστυχία. Και μη ξεχνάς να του χαμογελάς!

Счастьем надо делиться