Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών. Για πολλούς λόγους. Ένας απ’ αυτούς είναι για τα δώρα που λαμβάνουν, ειδικά αυτή την περίοδο. Δώρα που συνήθως περιστρέφονται γύρω από παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικά, κινητά… Ανάλογα με την ηλικία. Κι όμως, το καλύτερο δώρο για τα Χριστούγεννα είναι ένα βιβλίο! Οι επιλογές πολλές. Εμείς θα επικεντρωθούμε στα «Τρελά Γατομπερδέματα»: ένα δώρο… μάθησης για τα παιδιά!

Γιατί είναι καλό να διαβάζουν βιβλία τα παιδιά;

*Τα παιδιά που διαβάζουν εξωσχολικά βιβλία αποκτούν πολύτιμα εφόδια για τη ζωής τους.

*Η ανάγνωση βιβλίων βελτιώνει κι εμπλουτίζει το λεξιλόγιο των παιδιών. Επίσης, μπορεί επίσης να τα βοηθήσει να βελτιώσουν την ορθογραφία τους.

*Τα βιβλία καλλιεργούν την κριτική σκέψη.

*Ενισχύουν τη μνήμη και βοηθούν τα παιδιά να συγκεντρώνονται σ’ αυτό που κάνουν.

*Τα βιβλία βοηθούν τα παιδιά να εκφράσουν καλύτερα τις σκέψεις τους.

*Καλλιεργούν τη φαντασία, κάνουν τα παιδιά πιο δημιουργικά και βοηθούν στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου.

«Τρελά Γατομπερδέματα»

Τα «Τρελά Γατομπερδέματα» είναι ένα παιδικό/εφηβικό βιβλίο του Κύπριου συγγραφέα Μιχάλη Νικολάου. Είναι μια ιδανική επιλογή, γιατί είναι πολύ διδακτικό για τα παιδιά. Τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο τα ζώα και την προσφορά τους στην ανθρωπότητα.

Ακόμη προβάλλεται η αξία της συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών οντοτήτων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου η πολυπολιτισμικότητα και η διαφορετικότητα βάλλονται συνεχώς. Επίσης και για τους μεγαλύτερους είναι εξαιρετική επιλογή, καθώς μπορούν να «φρεσκάρουν» τις ιστορικές τους γνώσεις σχετικά με την Αρχαία Ελλάδα και όλους τους σοφούς που πρόσφεραν τα μέγιστα στην ανθρωπότητα.

Η υπόθεση

Οι ήρωες στα «Τρελά Γατομπερδέματα» είναι ζώα που ταξιδεύουν στο χρόνο για να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα της πόλης τους. Κεντρικός ήρωας είναι ο Γατρούλης (γάτος) και την τετράδα των ζώων συμπληρώνουν η Αθηνά (Κουκουβάκια), η Σαπφώ (πάπια) και ο Αρχιμήδης (λαγός).

Μέσα από τις σελίδες του μυθιστορήματος δίνεται η ευκαιρία στους νέους να γνωρίσουν την ιστορία των αρχαίων χρόνων σύντομα και περιεκτικά, καθώς οι ήρωες έρχονται σε επαφή με τους φιλοσόφους και τους διανοητές της αρχαιότητας, από τον Όμηρο ως τον Σωκράτη. Έτσι προσφέρει στα παιδιά, αλλά και στους ενήλικους, πολύτιμες ιστορικές γνώσεις με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.

Τα «Τρελά Γατομπερδέματα» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές και μπορείτε να τα βρείτε (ή να τα παραγγείλετε) σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.


Eirini Spiropoulou

Η Ειρήνη Σπυροπούλου είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων και του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ στην Αθήνα. Το δίλημμα δημοσιογράφος ή φιλόλογος, όμως, δεν τέθηκε ποτέ, αφού από την αρχή ο στόχος ήταν ξεκάθαρος και έτσι η δημοσιογραφία (και όχι μόνο η αθλητική) κέρδισε… χωρίς μάχη.

Η εκμάθηση τεσσάρων ξένων γλωσσών ξεκίνησε ως «κάνω κάτι που μου αρέσει» και κατέληξε να είναι και ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στη δουλειά και στα… ταξίδια. Θα γράφει και γι’ αυτά (τα ταξίδια) και για όλα όσα κάνουν έναν άνθρωπο ευτυχισμένο.

Προφίλ Συντάκτη

Privacy Preference Center