Η παιδική σειρά Χάιντι – το κορίτσι των Άλπεων, έκανε την πρεμιέρα της τη δεκαετία του 70 κι έχει σημαδέψει την παιδική μας ηλικία. Αφηγείται τα παιδικά χρόνια ενός ορφανού κοριτσιού που μεγαλώνει στις ελβετικές Άλπεις μαζί με τον κτηνοτρόφο παππού της. Η Χάιντι σκορπά τη χαρά και την αισιοδοξία σε όσους βρίσκονται γύρω της. Μαζί με τον φίλο της, Πέτερ, φροντίζουν τις κατσίκες του παππού της και απολαμβάνουν την ελευθερία που τους προσφέρει η φύση. Όταν η θεία της την παίρνει στη Φρανκφούρτη για να ζήσει στο σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας, η Χάιντι συνεχίζει να σκορπά γέλιο και χαρά στους γύρω της. Αποτέλεσμα το παράλυτο κορίτσι της οικογένειας που φιλοξενείτο να αποκτήσει ξανά διάθεση για ζωή και να ξαναπερπατήσει.

Μια ιστορία που μας διδάσκει πάνω απ’ όλα ότι η θετική σκέψη και διάθεση μπορούν να στιγματίσουν ολόκληρη τη ζωή μας. Η σχέση της Χάιντι με τη φύση και την αγάπη της για τα ζώα μας αποδεικνύουν ότι τα πάντα είναι εφικτά φτάνει να υπάρχει καλή διάθεση. Η θετική ενέργεια που σκορπά το κορίτσι γεμίζουν τον σκυθρωπό και αμίλητο παππού αγάπη και έπειτα την Κλάρα (το παράλυτο κορίτσι) δίψα για ζωή.

Η παιδική σειρά Χάιντι που βασίζεται σε βιβλίο της Ελβετίδας Γιοχάνα Σπίρι γράφτηκε το 1881. Έκτοτε έχει μεταγλωττιστεί σε πάρα πολλές γλώσσες, επίσης έχει έχει γυριστεί ταινία για τον κινηματογράφο το 2015 αποσπώντας πολλές κριτικές. Αναπολώντας με νοσταλγία τα χρόνια που παιζόταν η παιδική αυτή σειρά μόνο χαμόγελο κι’ αισιοδοξία μπορεί να μας χαρίσει. Τα χρόνια της παιδικής αθωότητας και ειλικρίνειας που πάντα αποφέρουν θετικά αποτελέσματα.

Ψάξτε λοιπόν και βρείτε τη σειρά ή και την ταινία να την απολαύσετε μαζί με τα παιδιά σας και σίγουρα το χαμόγελο θ’ αργήσει να σβήσει από τα χείλη σας…

Διαβάστε επίσης: https://lovelife.com.cy/%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%b8%ce%ad%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1/%ce%b5%cf%85%cf%84%cf%85%cf%87%ce%af%ce%b1/%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%cf%89%ce%b4%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%85%cf%84%cf%85%cf%87%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd/

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!