Η ιστορία μας μεταφέρει στην αφρικανική σαβάνα όπου το λιοντάρι είναι ο βασιλιάς όλων των ζώων. Ο Σίμπα είναι ένα θαρραλέο, ανέμελο λιονταράκι που ανυπομονεί να γίνει βασιλιάς, ακολουθώντας τις διδαχές του πατέρα του, βασιλιά Μουφάσα, σχετικά με τον «Κύκλο της Ζωής». Όμως, ο Σκαρ, ο δολοπλόκος θείος του, έχει τα δικά του σατανικά σχέδια. Θέλοντας να πάρει αυτός το θρόνο, αποφασίζει να προκαλέσει το θάνατο του Μουφάσα, οδηγώντας παράλληλα στην εξορία τον Σίμπα, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για το χαμό του πατέρα του. Ολομόναχος και γεμάτος ενοχές, ο Σίμπα σύντομα βρίσκει συντροφιά στις αναζητήσεις του τον Τιμόν και τον καλόκαρδο φίλο του, Πούμπα… Η ιστορία μέσα από διάφορες πολύπλοκες διαδικασίες, πάθη, καυγάδες και έρωτες καταλήγει σε… happy end! Τι όμως μας διδάσκει η ιστορία αυτής της ταινίας ούτως ώστε να την καθιστά διαχρονικά ανεκτίμητη;

1.Σε κάθε οικογένεια θα υπάρχει ένα μέλος το οποίο δε θα μπορείς να εμπιστευτείς. Ο Σκαρ ο θείος του Πούμπα προσπάθησε επανειλημμένα να πάρει το θρόνο από τον Σίμπα.

2.Ο θάνατος στη ζωή μας. Η ιδέα του θανάτου που φαντάζει μακρυά μας κι όμως υπάρχει και μας προτρέπει να συμβιβαστούμε μαζί της.

3.Οι αληθινοί φίλοι είναι σημαντικοί στη ζωή μας. Ο Τιμόν και ο Πούμπα βρήκαν τον μικρό Σίμπα ετοιμοθάνατο. Όσο διαφορετικοί και αν ήταν αποφάσισαν να το σώσουν, τον μεγάλωσαν και τον δίδαξαν τις αρχές τους.

4.Να μη ντρέπομαι όταν κλαίω! “Έλα! Άντε, σήκω! Ξύπνα! Άντε. Έχουμε δρόμο.” Αυτές τις λέξεις έλεγε ο μικρός Σίμπα στον σκοτωμένο πια πατέρα του…

5.Το πάθος για την εξουσία είναι ικανό να τυφλώσει και να οδηγήσει τον άνθρωπο σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια, προκειμένου να την κατακτήσει.

6.Η δημιουργία ενοχής είναι ικανή να βλάψει έναν άνθρωπο. Ο Σκαρ έκανε μεγαλύτερο κακό στον Σίμπα όταν το κατηγόρησε ψευδώς για το θάνατο του πατέρα του, παρά όταν τον σκότωσε ο ίδιος.

7.Αν δεν βρεις τη γαλήνη μέσα σου, όσο και να απομακρυνθείς τοπικά, δε θα ηρεμήσεις ποτέ πραγματικά.

8.Δεν είναι η δόξα εκείνη που αρκεί για να σε κάνει ευτυχισμένο. Η αγάπη, η φιλία, η εσωτερική δικαιοσύνη, σε καθοδηγούν και σε γεμίζουν περισσότερο.

9.Τον σεβασμό και την αγάπη των ζώων για τη φύση και την ισορροπία. Ο Μουφάσα εξηγεί στον Σίμπα ότι αν και είναι βασιλιάδες δεν κάνουν κατάχρηση της εξουσία τους και της δύναμής τους, καθώς σκοτώνουν μόνο όσα χρειάζονται για τροφή.

10.Δεν πρέπει να περιμένεις οι άλλοι να σε σεβαστούν επειδή έχεις εξουσία, πρέπει να έχεις χαρακτήρα και παιδεία μαζί με αυτή.

 

Αδιαμφισβήτητα η συγκεκριμένη ταινία με τις πάμπολλες θετικές κριτικές και βραβεία έχει κόψει αμέτρητα εισιτήρια. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στην 30η θέση της λίστας των ταινιών με τα μεγαλύτερα έσοδα, στην έκτη θέση της λίστας κινουμένων σχεδίων με μεγαλύτερα έσοδα όλων των εποχών παγκοσμίως και στη τρίτη θέση με τα μεγαλύτερα έσοδα για ταινίες της Disney. Χωρίς αμφιβολία, μια πολύ καλή επιλογή ταινίας για όλη την οικογένεια. Σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα!