Είναι γεγονός ότι η λανθασμένη χρήση του περιβάλλοντος καθώς και η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας  από εμάς τους ανθρώπους έχει φέρει αρνητικά αποτελέσματα όπως ακραία καιρικά φαινόμενα, έντονες βροχοπτώσεις, καύσωνες, ξηρασίες, τυφώνες οι οποίοι παρουσιάζουν έξαρση τα τελευταία χρόνια. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί οι άνθρωποι επιζητούν συνεχώς, με ένα αλόγιστο τρόπο, την ανάπτυξη και την ευημερία.

Στο χέρι μας είναι ν αρχίσουμε να βρίσκουμε τρόπους να σώσουμε το περιβάλλον μας.

Φύτεψε δέντρα. Τα δέντρα απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και το χρησιμοποιούν ως πηγή ενέργειας, απελευθερώνοντας οξυγόνο, τόσο απαραίτητο για εμάς.

Λιγότερα σκουπίδια. Βάλτε την ανακύκλωση στη ζωή σας. Προτιμάτε προϊόντα με συσκευασίες πιο φιλικές για το περιβάλλον, όπως γυαλί, αλουμίνιο και χαρτί. Τα υλικά αυτά ανακυκλώνονται και σίγουρα παράγουμε λιγότερα σκουπίδια χρησιμοποιώντας αυτές τις συσκευασίες.

Ανακυκλώσιμες σακούλες. Στην υπεραγορά υπάρχουν πλέον σακούλες ανακυκλώσιμες οι οποίες τις οποίες όταν έχουμε πάντα μαζί μας μπορούμε να τις επαναχρησιμοποιούμε χωρίς να πρέπει να καταφεύγουμε στις πλαστικές.

Βιολογικά προϊόντα. Προτιμήστε λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας και βιολογικά κτηνοτροφικά προϊόντα. Αυτό συνεπάγεται ότι χρησιμοποιούμε προϊόντα χωρίς φυτοφάρμακα που είναι εξαιρετικά βλαβερά για το περιβάλλον και την υγεία μας.

Ηλεκτρονικά σκουπίδια. Προσοχή στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά σκουπίδια. Μην τα ρίχνετε μαζί με τα υπόλοιπα στους κάδους, διότι περιέχουν πολλές επικίνδυνες ουσίες. Μία μπαταρία από κάδμιο μολύνει 600.000 λίτρα νερού.

Λαμπτήρες τύπου LED. Τα LED προσφέρουν τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και φιλικότερη διάθεση προς το περιβάλλον σε σχέση με τους συμβατικούς λαμπτήρες.

Ηλιακή ενέργεια. Η ενέργεια από τον ήλιο σε μια χώρα σαν τη δική μας εφαρμόζεται ήδη στα πρώτα σπίτια. Η μέση ημερήσια ενέργεια που παίρνουμε από τον ήλιο είναι 4,6 κιλοβατώρες ανά τετραγωνικό μέτρο.

Φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι οι καλύτεροι φίλοι για όσους εργάζονται σε κλειστούς χώρους. Τα φυτά απορροφούν αέρα με ρύπους και τον καθαρίζουν.

Κάντε κομποστοποίηση. Είναι η φυσική διαδικασία κατά την οποία τα οργανικά απόβλητα μετατρέπονται σε ένα πλούσιο οργανικό μείγμα που λειτουργεί ως λίπασμα.

Οικονομία στο νερό. Μην αφήνετε τη βρύση ανοιχτή χωρίς λόγο. Μην πλένετε το αυτοκίνητό σας με λάστιχο, αλλά με κουβά.

Ας προσπαθήσουμε όλοι να εφαρμόσουμε τους πιο πάνω κανόνες για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον υγιές για μας και τα παιδιά μας. Όλοι μαζί μπορούμε.