Εδώ και μερικά χρόνια έχουμε δει την ανθρωπότητα να αλλάζει προς το θετικό σε σχέση με το περιβάλλον. Είναι κοινά αποδεκτό πως κάποιες συνήθειες μας επιβαρύνουν το περιβάλλον και αυτό θα το βρούμε μπροστά μας στα επόμενα χρόνια (αν και ήδη βιώνουμε αρκετές αλλαγές). Μια συνήθεια δεκαετιών είναι και τα καλαμάκια. Και θα πεις τώρα καλά ένα καλαμάκι θα κάνει τη διαφορά. Αν αναλογιστούμε πόσα καλαμάκια σπαταλά ο καθένας από εμάς καθημερινά θα αντιληφθούμε πως στην τελική ναι ένα καλαμάκι θα κάνει τη διαφορά γιατί αν ο καθένας αλλάξει αυτή τη συνήθεια τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα για τον πλανήτη μας.

Γι’ αυτό και σας παρουσιάζουμε τρεις εναλλακτικές επιλογές για καλαμάκια, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές φορές και δεν θα επιβαρύνουμε το περιβάλλον στο βαθμό που θα πράτταμε με το κλασσικό καλαμάκι.

Ανοξείδωτο ατσάλι

Τα καλαμάκια από ανοξείδωτο ατσάλι δεν είναι μια καινούργια εφεύρεση. Αντίθετα στη δεκαετία του 70’ ήταν αρκετά διαδεδομένα ανά το παγκόσμιο για… διάφορες χρήσης. Πλέον όμως αρκετές εταιρίες έχουν επενδύσει σε αυτά, και υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη ώστε ο καθένας να απολαμβάνει το ποτό, καφέ, αναψυκτικό που θέλει. Υπάρχουν παντού στην αγορά και είναι μια εξαιρετική εναλλακτική καθώς μπορείς να το χρησιμοποιείς πολλές φορές. Μάλιστα ένα ποιοτικό καλαμάκι από ανοξείδωτο ατσάλι δεν επηρεάζει την γεύση του ροφήματος μας.

Bamboo

Αν πάλι το ανοξείδωτο ατσάλι δεν το αντέχεις και δεν το θες, υπάρχει η εναλλακτική του Bamboo. Και πάλι πρόκειται για καλαμάκια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά (όχι όσες φορές τα καλαμάκια από ανοξείδωτο ατσάλι). Είναι οικολογικά και μπορούν να ενταχθούν εύκολα στην καθημερινότητα μας. Μάλιστα είναι όμορφα και στην όψη, κάτι που μετρά αρκετά ιδίως για τα μπαράκια και τα καταστήματα που σερβίρουν γενικότερα ροφήματα.

Γυαλί

Μια απ’ τις πιο ιδιαίτερες εναλλακτικές. Συγκριτικά με το Bamboo αλλά και με το ανοξείδωτο ατσάλι, ξέρεις πάντα αν είναι καθαρό. Είναι επίσης οικονομικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές. Και για όσους αγχώνονται (και φυσιολογικά) για το αν πρόκειται να σπάσει το καλαμάκι αυτό, να σημειώσουμε πως τα πλείστα καλαμάκια από γυαλί που κυκλοφορούν στην αγορά είναι φτιαγμένα από βοριοπυριτικό γυαλί. Το γυαλί δηλαδή που χρησιμοποιείται για την κατασκευή γυάλινων σκευασμάτων για χρήση ακόμη και στον φούρνο.