Το υβριδικό αυτοκίνητο ξεκίνησε να μπαίνει στη ζωή μας το 1997. Τότε η Toyota παρουσίασε την πρώτη της γενιά του Prius. Στα επόμενα χρόνια ακολούθησαν και άλλες εταιρείες με την Honda να γίνεται η δεύτερη εταιρεία που παρουσίασε υβριδικό αυτοκίνητο. Με την τεχνολογία να προοδεύει με ραγδαίους ρυθμούς πλέον τα υβριδικά αυτοκίνητα θεωρούνται η χρυσή τομή μεταξύ κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκίνησης. Επί της ουσίας έχουν χαμηλή κατανάλωση και μειωμένες εκπομπές ρύπων ικανοποιώντας τους οδηγούς σε όλα όσα θέλουν.

Στα επόμενα δυο λεπτά θα διαβάσεις για τα τρία σημαντικότερα στοιχεία που έχει το υβριδικό αυτοκίνητο. Στην πραγματικότητα τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι η πιο οικονομική και πράσινη λύση στην αγορά αυτοκινήτου.

Το υβριδικό αυτοκίνητο και η κατανάλωση

Το πρώτο και για πολλούς σημαντικότερα πλεονέκτημα είναι η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Πλέον μάλιστα και με την εξέλιξη της τεχνολογίας το πρόβλημα της περιορισμένης αυτονομίας έχει λυθεί. Έτσι αν αδειάσουν οι μπαταρίες (που έχουν μεγάλη ζωή πλέον), ο κινητήρας εσωτερικής καύσης αναλαμβάνει δράση. Και έτσι μπορείς να ανεφοδιάσεις το όχημα σου στο πρώτο βενζινάδικο ή σε κάποιο σημείο φόρτισης που ολοένα και βρίσκεις πιο συχνά. Με την αυτονομία του αυτοκινήτου να αρκεί και για πολύωρα ταξίδια, στην πραγματικότητα το πλεονέκτημα της χαμηλής κατανάλωσης γιγαντώνεται.

Οι επιδώσεις στο δρόμο

Με την πάροδο των χρόνων οι επιδώσεις στο δρόμο για τα υβριδικά αυτοκίνητα έχουν βελτιωθεί αρκετά. Επί της ουσίας ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί πλέον να λογιστεί ως είδος υπερτροφοδότησης. Μάλιστα να καταναλώνεις το επιπλέον καύσιμο που απαιτεί μια τουρμπίνα ή ένας κομπρέσορας. Έτσι καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες για επιδόσεις στο δρόμο.

Πράσινη συνείδηση

Το υβριδικό αυτοκίνητο έχει συνδεθεί άκριτα με την πράσινη συνείδηση. Προσωπικά θεωρώ αυτό και τον κύριο λόγο για απόκτηση υβριδικού. Στις χαμηλές ταχύτητες την μετακίνηση αναλαμβάνει αποκλειστικά το ηλεκτρικό μοτέρ. Έτσι σε πολλές διαδρομές, κυρίως εντός της πόλης, έχουμε μηδενική κατανάλωση και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Γενικότερα η εξέλιξη των υβριδικών αυτοκινήτων είναι εντυπωσιακή. Πλέον η αγορά υβριδικού αυτοκινήτου συμφέρει τόσο στην τσέπη μας, όσο και στο περιβάλλον, χωρίς μάλιστα να μειώνει την απόλαυση που μπορεί να προσφέρει ένα αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ποδήλατο είναι… ζωή

Τα οφέλη της ποδηλασίας στην υγεία μας