Όλοι μας έχουμε στο  μυαλό το σπίτι των ονείρων μας, σε κάποιους φαντάζει μεγάλο με κήπους άλλοι ονειρεύονται ένα άνετο διαμέρισμα με θέα, κάποιοι απλά βολεύονται μ’ αυτό που έχουν. Πως μπορούμε όμως να κάμουμε το σπίτι μας άνετο και λειτουργικό ούτως ώστε όποιο μέγεθος κι’ αν έχει να μας εξυπηρετεί πλήρως;

Πρακτικά ράφια

Μια έξυπνη λύση για μικρούς χώρους είναι τα ράφια, ράφια όλων των μεγεθών που μπορούν να στοιβάσουν τα πάντα, βιβλία, μαγειρικά αξεσουάρ, ράφια στο μπάνιο, στο υπνοδωμάτιο. Ακόμη και στην κουζίνα μπορούμε να βάλουμε ένα επιτοίχιο τραπέζι που να ανοίγει και να κλείνει για να μην πιάνει πολύ χώρο.

Κουρτίνες ή στόρια

Πολλοί από εμάς προτιμούν να κρεμάνε μακριές κουρτίνες που φτάνουν μέχρι το πάτωμα σε δωμάτια, όπως η κρεβατοκάμαρα και το καθιστικό οι οποίες όμως δεν είναι πρακτικές. Τα κατοικίδια και γενικά η σκόνη και η βρωμιά μπορούν να τις καταστρέψουν. Προτιμήστε τα στόρια για πιο εύκολη χρήση υπάρχουν υλικά που αποτρέπουν την υγρασία που καθαρίζονται εύκολα και είναι σαφώς πιο ανθεκτικά από τις πατροπαράδοτες κουρτίνες.

Βιβλιοθήκες

Όλοι μας γνωρίζουμε το πρόβλημα με την σκόνη που συγκεντρώνεται στις ανοιχτές βιβλιοθήκες. Μια είναι η λύση, ν’ αγοράσεις μια βιβλιοθήκη με τζάμι μπροστά. Για να αποφύγεις ένα υγρό ή μουχλιασμένο περιβάλλον που καταστρέφει τα βιβλία σου, μπορείς να κάνεις ειδικές τρύπες στα ράφια για να χρησιμοποιηθούν ως εξαερισμός.

Μπανιέρα ή ντους;

Προτιμήστε το ντους παρά τη μπανιέρα αφού το πρώτο είναι πιο εύκολο στη χρήση, καθαρίζεται πιο εύκολα και βοηθά στην εξοικονόμηση νερού παράγοντας πολύ σημαντικός στις μέρες μας. Επίσης βάζοντας το ντους μένει αρκετός άδειος χώρος στο μπάνιο για χώρους φύλαξης και για να διακοσμήσετε όμορφα το χώρο.

Δύο νιπτήρες στο μπάνιο

Αν έχεις μεγάλη οικογένεια, είναι καλή ιδέα να βάλεις δύο νιπτήρες στο μπάνιο. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις λιγότερες πιθανότητες να περιμένεις σειρά στο μπάνιο το πρωί. Φρόντισε, όμως, να είναι τουλάχιστον 30 εκατοστά μακριά ο ένας από τον άλλο ώστε όταν υπάρχουν δύο άτομα στο μπάνιο να μην ενοχλούν ο ένας τον άλλο.

Χρώματα στο σαλόνι

Βάλτε χρώμα στο σαλόνι, ανάλογα με το τι ζητάτε, προτιμήστε ένα τοίχο αν θα χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα, ή δύο και περισσότερους για παστέλ χρώματα. Το σημαντικό βέβαια είναι να φροντίσουμε να μην περιορίζεται το φως στο σαλόνι μας γιατί είναι ένας χώρος ο οποίος χρησιμοποιείται διάφορες ώρες της ημέρας.