Υπάρχουν εύκολες και οικονομικές λύσεις για να ανανεώσετε το χώρο σας και να τον διακοσμήσετε όπως θέλετε. Έξυπνες και εύκολες λύσεις για το σπίτι

Οι ειδικοί απαντούν σε συνηθισμένες ερωτήσεις όπως τις  παρακάτω:

Πως να κάνετε ένα μικρό χώρο να δείχνει ευρύχωρος;


Τη λύση που χρησιμοποιούν όλοι σχεδόν οι διακοσμητές είναι να επιλέγουν απαλά και φωτεινά χρώματα για τους τοίχους και τα ταβάνια. Σε συνδυασμό με τη χρήση καθρεφτών τα απαλά και φωτεινά χρώματα αντανακλούν το φως, κάνοντας το χώρο να δείχνει πιο ευρύχωρος και άνετος.

Μάλιστα οι καθρέφτες όχι μόνο αντανακλούν το φως, που εισέρχεται από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες αλλά δημιουργούν και την ψευδαίσθηση του χώρου που επεκτείνεται από την επιφάνεια του καθρέφτη.

Αντίθετα τα σκούρα χρώματα μικραίνουν το χώρο ακόμη και αν εισέρχεται αρκετό φως από παράθυρα και μπαλκονόπορτες.

Δεν εισέρχεται αρκετό φυσικό φως στο χώρο. Τι μπορώ να κάνω;

Ασφαλώς η πιο άμεση λύση για να αυξήσετε το φυσικό φωτισμό στον εσωτερικό χώρο είναι να τοποθετήσετε καθρέπτες και αν είναι δυνατόν απέναντι από τη πηγή του φυσικού φωτός, δηλαδή απέναντι από ένα παράθυρο ή μια μπαλκονόπορτα.

Στις περιπτώσεις όπου το φυσικό φως είναι περιορισμένο, συνιστάται να επιλέγεται ανάλαφρες κουρτίνες που δεν επιτυγχάνουν πλήρη συσκότιση.

Μπορώ να αναμιγνύω έπιπλα, διακοσμητικά αντικείμενα, υφάσματα κτλ. που ανήκουν σε διαφορετικά στυλ;

Τα τελευταία χρόνια η τάση του mix and match αποκτάει ολοένα και περισσότερους οπαδούς, όχι μόνο επειδή είναι μια πρακτική επιλογή, καθώς συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο, αλλά και επειδή φαίνεται να ταιριάζει στην προσωπικότητα των περισσότερων χρηστών.

Πράγματι, οι περισσότεροι άνθρωποι που επισκέπτονται επαγγελματία διακοσμητή, διαθέτουν ήδη κάποια έπιπλα που τους θυμίζουν το παρελθόν τους ή μπορεί να είναι οικογενειακά κειμήλια.

Μπορεί επίσης να έχουν διακοσμητικά αντικείμενα που έχουν οι ίδιοι φτιάξει ή έχουν αγοράσει από τα ταξίδια τους, προσωπικές φωτογραφίες και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα ετερόκλητα αντικείμενα ένα έμπειρος διακοσμητής μπορεί να συνδυάσει με επιτυχία και να κάνει μια πρωτότυπη ανακαίνιση σπιτιού.

Σε ποιους χώρους μπορούν να μπουν φυτά εσωτερικού χώρου;

Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν έναν έξυπνο τρόπο να εισάγετε χρώμα και φρεσκάδα στο σπίτι ή το γραφείο. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας για το που μπορούν ή δεν μπορούν να μπουν γλάστρες με φυτά.

Πρακτικά μπορείτε να βάλετε ένα όμορφο και υγιές φυτό σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σας, στην κουζίνα, στο μπάνιο, στους διαδρόμους, στο καθιστικό κτλ.

Μου αρέσουν τα χαλιά, αλλά έχω μικρά παιδιά που μπορεί να λερώσουν τα χαλιά. Τι μπορώ να κάνω;


Τα χαλιά αποτελούν πράγματι ένα από τα πιο πολυτελή αντικείμενα μέσα σε ένα σπίτι. Προσφέρουν ζεστασιά και άνεση στο βάδισμα. Ωστόσο, αν έχετε μικρό παιδί και σκυλάκι, μπορεί να ταλαιπωρηθείτε από τους λεκέδες και το πλύσιμο των χαλιών.

Τα καλά νέα είναι ότι στο εμπόριο κυκλοφορούν χαλιά που μπαίνουν στο πλυντήριο. Τα συγκεκριμένα χαλιά είναι συνήθως βαμβακερά και μικρού μεγέθους για να χωράνε σε ένα απλό πλυντήριο 9 κιλών.

Έξυπνες και εύκολες λύσεις για το σπίτι

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.